Sklypų savininkams patikslintas žemės mokestis

Visi gyventojai Šilalės rajono savivaldybėje valdantys žemės sklypus turėtų pasitikrinti, ar žemės mokestis jiems neperskaičiuotas.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad daliai Šilalės rajono savivaldybės privačios žemės savininkų žemės mokestis yra perskaičiuotas. Klasikiniu paštu 3033 žemės savininkams vakar buvo išsiųstos patikslintos žemės mokesčio deklaracijos, kurias jie gaus dar šią savaitę, o 1582 elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) vartotojai patikslintas deklaracijas jau gali pažiūrėti, prisijungę prie EDS.

Tie žemės mokesčio mokėtojai, kurie jau sumokėjo už žemę pagal 2017 m. spalio 19 d. suformuotą deklaraciją, turėtų pasitikrinti naujai pateiktas deklaracijas (formavimo data 2017 m. spalio 27 d.) ir sumokėti skirtumą, o tie, kurie dar nemokėjo už žemę, turėtų už ją mokėti pagal naują deklaraciją.

VMI atsiprašo dėl nepatogumų ir dėkoja tiems mokesčių mokėtojams, kurie žemės mokestį sumokės laiku – iki lapkričio 15 d.

VMI primena, kad, iškilus neaiškumams ar klausimams, gyventojai informaciją apie žemės mokestį gali gauti Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 (skambinant iš užsienio +370 5 255 3190). Telefonu suteikta konsultacija yra lygiavertė rašytinei, nes pokalbiai yra įrašomi bei saugomi 5 metus. Taip pat informacija apie žemės mokestį teikiama ir VMI Šilalės poskyryje.

Laimonas RIMKUS

VMI komunikacijos specialistas