Daugiau nei 20 tūkst. moksleivių dalyvaus rekordiniame „Darom“ sąspietyje

Rugsėjo 21 d., (šeštadienį) daugiau nei 150 pasaulio valstybių dalyvaus tarptautinės „Darom” akcijos inicijuotoje  Pasaulinėje tvarkymosi dienoje, kuomet bus tvarkomi nacionaliniai ir regioniniai parkai, miškai, ežerų bei upių pakrantės. Lietuvoje šią dieną kuruoja projektas „Atliekų kultūra“, o kartu su ja vyks ir upių valymas (River Cleanup). Visi norintys gali registruotis https://www.facebook.com/events/3054549127951323/

Lietuvoje rugsėjo 20 d., (penktadienį) 12 val.,  daugiau nei 100 mokyklų su daugiau nei 20 tūkst. moksleivių ruošiasi dalyvauti „Darom” organizuojamame Pasaulinės tvarkymosi dienos sąspietyje (flashmob’e). Moksleiviai visų pirma susikibs rankomis padarydami gyvąją grandinę, panašią į Baltijos kelią. Paskui į savo veiklą aplinkosaugos tema įtrauks savo miestų bei miestelių gyventojus vietinę valdžią, kitas organizacijas.

Mūsų tikslas, kad šis sąspietis taptų tradicija Lietuvoje ir vyktų kiekvienais metais Pasaulinės aplinkos valymo dienos proga. Sieksime, jog kitąmet dalyvių skaičius Lietuvoje viršytų 100 tūkst.  Tikimės akciją  išplėsti  į Latviją bei Estiją,  taip pat ir į kitas pasaulio valstybes”, – sakė „Darom” atstovė Dovilė Kuprytė.

Kontaktai – draugai@mesdarom.lt, tel. (8-673) 7-56-25.

Ignas BRAZAUSKAS

„Darom“ komandos narys

Atnaujinta Antradienis, 17 rugsėjo 2019 12:39