Turiningos stovyklos

Vaikų ir jaunimo poilsio stovykla „Gėlėtos va­saros MIXAS“ ir jaunųjų šaulių stovykla „Tėvynės labui“ prasidėjo kelione į Merkinę, aplankant Mer­kinės piramidę – dvasinio pažinimo ir sveikatinimo erd­vę. 

Mokiniams piramidė sukėlė dve­jopus jausmus: vieniems – juoką, kitiems – susižavėjimą ir ramybę. Susipažinę su jos at­si­ra­dimo istorija, pasiklausę vie­tinio gyventojo atliekamų giesmių, skubėjome paragauti „švento vandens“, kurio py­lėmės ir į butelius, nes no­rė­jome parsivežti namo. Van­duo, kaip sakė vie­tos gy­ven­tojas, suteikia energijos bei stiprybės. Vėliau nuo Mer­­ki­nės apžvalgos bokš­to gė­rė­jomės nuostabiais vaiz­dais. Pa­sistiprinę pušų paun­ks­mė­­je, išvykome Kau­no link – mūsų jau laukė Lie­­tuvos avia­ci­jos mu­ziejuje, kur da­­ly­­vavome edu­kaciniame už­si­ėmi­­me „Ko­dėl skrenda lėk­tu­­vas?“ Už­si­ėmimo tikslas – su­si­pa­žin­ti su Lietuvos avia­cijos istorija, aviacine tech­nika, pro­pa­guoti lakūno profesiją ir išmėginti savo jėgas pi­lo­tuo­jant virtualų orlaivį. 

Kitą dieną įsikūrėme Pa­jū­rio rekreacinėje teritorijoje, nusiteikę čia praleisti kelias dienas. Smagiai bendravome su Klai­­pėdos „Sniego gniūž­tės“ komanda, vakare „gniūž­tu­kai“ pakvietė pa­si­žiūrėti pa­­čių sukurtų vai­di­nimų. Ne­trū­ko ir kitokių veiklų: vie­ni pynė iš vytelių, kiti – iš popieriaus, treti dekoravo puodelius. Re­­gi­na Mockutė su savo ko­lek­tyvu „Gaida“ mokė gro­ti gi­­tara, mu­­zikos mokytoja Ilona Rau­­donienė ir ansamblis „Gers smoks“ – liaudies šo­­kių,  ra­telių, žaidimų. Gro­­ti įvairiais muzikos inst­ru­men­tais mokė Ro­ber­tas Ma­­te­vičius bei Rasa Ra­ma­naus­kienė. Jaunieji šau­liai su savanoriais da­lyvavo karinėse pra­ty­bo­se. O vakare visus sto­vyklautojus suvienijo liau­diš­ki šokiai su Tarvydų par­ko kapela. 

Rytą laukė tinklinio, krepšinio, futbolo varžybos, linijiniai šokiai, žaidėme vandens karą, dalyvavome estafetėse. Pailsėję skubėjome į pratybas, kurias surengė KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės, Šilalės 308 lengvosios pėstininkų kuopos savanoriai, skyrę mums įvairių užduočių. 

Palikę stovyklą, grįžome į gim­naziją, kur prie žvakių šviesos buvo su­ren­gtas abiejų stovyklų ap­ta­rimas, išsakytos nuo­monės.

Paskutinę dieną plaukėme baidarėmis Jūros upe. Nors nuolat prausė lietus, mes jo ne­pabūgome. 

Jurgita RUMŠIENĖ

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos socialinė pedagogė

Reginos RIMKUTĖS nuotr.