Mokymai Ispanijoje

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija pradeda įgy­vendinti „Erasmus+“ projektą „Read, Imagine, Create“ („Skaityk, įsivaizduok, kurk“). Pirmasis projekto part­nerių susitikimas vyko Ispanijoje, Pe­dreguer mies­te. Mokymus kolegoms, dalyvaujantiems projek­te, organi­zavo mokytojos Lineta Dargienė ir Aušra Pau­­likaitė, pranešimus skaitė ir kitų šalių mokytojai. 

Projekte dalyvauja Itali­jos, Ispanijos, Lenkijos, Ru­mu­­ni­jos, Graikijos mokyk­los, Ši­la­lės Dariaus ir Girėno pro­­gim­nazija yra projekto ko­or­di­natorė. Tai didžiulis Eu­ro­pos Sąjungos finansuojamas projektas, kurio metu bus kuriami knygas reklamuojantys filmukai. Projektas skatins skaityti knygas, diskutuoti apie jas, kalbėti apie skaitymo naudą, dalintis mintimis bei idėjomis kartu su kitų šalių mokiniais. Susitikimo Is­panijoje metu mokėmės, kaip kurti reklaminius filmukus, kaip dirbti su mokiniais „literatūrinio salono“ principu, išbandėme interaktyvaus ugdymo metodus matematikos pamokoje. Yra įrodyta, kad jei vaikas prastai suvokia tekstą, jam sunkiau seksis atlikti ir žodinius matematikos uždavinius, tikėtina, kad ir kitų dalykų suvokimas bus menkesnis, nes nesuprantant, kas yra rašoma, nukenčia visų dalykų žinios.

Užsiėmimų metu bend­ra­vo­me su mokiniais, dalyvavome kolegų vedamose pamokose. Bene svarbiausia susitikimo dalis buvo išmokyti partnerius dirbti su „Erasmus“ projektais, nes dauguma šalių tokiame projekte dalyvauja pirmą kartą. Suderintos ir tarptautinių susitikimų datos, aptarti dalyvių atrankos kriterijai. 

Šiuo metu Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytojų komanda, dalyvaujanti „Erasmus+“ projekte, vykdo mokinių atranką į projekto veiklas. Tikimasi, kad į jas įsitrauks ne mažiau kaip 30 mokinių, iš jų 20 vyks pas projekto partnerius ir ten mokysis, kurs bei dirbs kartu su bendraamžiais. Projektas bus naudingas ir pedagogams – jie mokysis dirbti su mokiniais taip, jog skatintų jų literatūrinį suvokimą bei kitas kompetencijas.

Lineta DARGIENĖ

„Erasmus+“ projektų koordinatorė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje

AUTORĖS nuotr.

 

Daugiau šioje kategorijoje: « Nepamirštama kelionė Pirmasis susitikimas »