Menas padeda mažinti patyčias

Bulgarijos sostinėje Sofijoje tris dienas vyko „Eras­mus+“ projekto „Stand Against Bullying Through Arts“ partnerių susitikimas. Jame kartu su Laukuvos Nor­berto Vėliaus gimnazijos mokytojais dalyvavo part­neriai iš Ispanijos, Graikijos, Rumunijos (dvie­jų or­ga­nizacijų) ir Bulgarijos.

Buvome supažindinti su įvai­riomis patyčių apraiš­ko­mis bei mokomi meno me­todų, kurie padėtų mažinti patyčias tiek mokykloje, tiek visuomenėje. Dirbdami tarp­tautinėse gru­pė­se, mokėmės naudoti Fo­ru­mo, Statulų, Laik­raščių, Ne­ma­tomą (pas mus labiau ži­nomą „Slaptos ka­meros“ pava­dinimu) teatrus, kū­rė­me tra­faretinį gra­fi­ti, kurį pa­li­kome mus pri­ėmusioje mo­kyk­loje. Ne­tru­kus bent vieną iš šių metodų pa­naudosime ir savo gimnazijoje.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti projekto interneto svetainėje https://wordpress.com/view/ka2sabta.wordpress.com.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Prog­ramą „Erasmus+“ Ru­mu­ni­joje administruoja Nacio­na­linė Bendrijos švietimo ir profe­sinio mokymo programų agen­­tūra. Pateikiama informa­cija atspindi tik mano asmeninį požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsa­kinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Stasys BAUBKUS

Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, projekto koordinatorius

Annos LALKOVSKOS (Bulgarija) nuotr.