Kartų tiltai Pajūryje

Turbūt kiekvienoje mokykloje yra žmonių, darančių kur kas daugiau nei reikalauja įvairios programos bei iš jų tikimasi. Atsiranda lyderių, paskui kuriuos eina bendraminčiai.

Metų sandūroje dalis pajū­ra­liškių mokinių, padedami tė­vų atstovės Editos Jur­gu­­tie­nės, mo­kytojų, vadovų, ga­mino ir de­koravo keksiu­kus. Lydimi mokytojų meto­di­ninkių Ele­nos Linkienės bei Onutės Dvi­lie­nės, mokiniai, lankydami vy­resnės kartos žmones, dovanojo jiems savo kep­tus saldumynus, bendravo.

Kaip žinia, modernizacija – tai ir gyvenimo būdo, santykių suvokimo keitimas. Iš kitos pusės, kad pajustume alternatyvos tikrovę, tikslinga pasidalinti vietos bend­ruo­menės senjorų pasirinkimais, gyvenimu, likimu. Sakoma, jog jaunystės neįmanoma nusipirkti, tačiau truputį vasaros – taip. Galbūt šitaip iš atsiliepimų galima apibūdinti apie pusšimčio aplankytųjų trumpalaikių susitikimų atmosferą bei išgyvenimus. Grįžtamąjį širdingumo ryšį iliustravo vienos iš mokinių komentaras: kaip smagu padaryti kažką gero kitam...

Arūnas MIKALAUSKAS

Pajūralio pagrindinės mokyklos istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas

AUTORIAUS nuotr.