Susitikimas Slovakijoje

Projekte „Erasmus+“ „Essential Life skills“ dalyvau­jantys Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos aštun­tokai Rokas Auryla, Beatričė Rupšlaukytė, Ne­­da Ei­tu­ty­tė bei mokytojos Irena Navikienė, Aurelija Be­tin­­gie­nė, Inga Andrijauskienė viešėjo Slovakijoje, Ži­li­nos miesto mokykloje.  

Užsiėmimų tema buvo finan­sai ir jų planavimas. Su­si­ti­kimo metu moks­lei­viai bei mokytojai iš Slovakijos, Grai­kijos, Ita­li­jos, Lenkijos ir Lie­tu­vos susipažino su įvairių šalių bankų teikia­momis paslaugomis, prak­tinė­se veik­lose lygino savo šalies ekonominius rodik­lius su partnerių, išklausė paskaitą apie namų biudžeto planavimą. Taip pat lankėmės Slovakijos nacio­naliniame banke, kuris įsikūręs sostinėje Bratislavoje, apžiūrėjome senamiesčio įdomybes. Didelį įspūdį paliko išvyka į monetų kalyklą Krem­nicoje. 

Slovakijoje praleistas laikas buvo labai turiningas ir naudingas. Tai puiki galimybė skatinti tarpkultūrinį bend­ravimą, įgyti žinių ekonomikos srityje ir, žinoma, pažinti nors mažą dalelę Slovakijos kultūros bei geografijos. 

Projektas finansuojamas iš „Eras­mus+“ programos lėšų.

Inga ANDRIJAUSKIENĖ 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos vokiečių ir rusų kalbos mokytoja 

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 05 vasario 2019 08:15