Dalyvavome partnerystės projekte

Šilalės suaugusiųjų mokykloje vyksta programos „Erasmus+“ mokyklinio ugdymo sektoriaus strateginės partnerystės projektas „Books – Big Ocean of Knowledge“ („Knygos – didžiulis žinių vandenynas“), skirtas jaunimo klasių mokiniams. Projekto, kuriame bendradarbiauja penkios mokyklos iš Turkijos, Lietuvos, Lenkijos, Ispanijos bei Rumunijos, tikslas – ugdyti moksleivių skaitymo gebėjimus, kurie yra aukštesnių gebėjimų ir kasdienio gyvenimo pag­rindas.

Į pirmąjį mokymosi vizitą Ru­mu­ni­joje, Rošiori de Vede miesto pagrindinėje mokyk­loje, vyko penki Šilalės suaugusiųjų mokyklos jaunimo klasių mokiniai ir trys mokytojos.  

Susitikimo metu mokiniai ir mokytojai dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose, ne tik ugdančiuose skaitymo įgūdžius, bet ir padedančiuose formuotis jų asmenybėms. Taip pat apžiūrėjome mokyklą, lankėmės pamokose, bendravome su mokiniais bei mokytojais, dalinomės gerąja patirtimi, pasisėmėme naujų idėjų.  Buvo aptarta veiklų sklaida bei tolimesnė projekto eiga, susitarta dėl mokytojų susitikimo Lietuvoje. 

Laisvalaikiu turėjome gali­mybę susipažinti su Rumu­ni­jos kultūra, istorija, papročiais bei gamta.  

Kelionė į Rumuniją, kaip ir visos kitos projekto veik­los, buvo finansuota iš Eu­ro­pos Sąjungos programos „Eras­mus +“.

Daiva ALBRECHTIENĖ, 

projekto koordinatorė

AUTORĖS nuotr.