Turiningas vizitas Lenkijoje

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytojų  bei mokinių komanda, vykdydama „Erasmus+“ projektą „Essential Life Skills“, dalyvavo tarptautiniame susitikime Lenkijoje, Nidzicos mieste. Tai buvo pas­kutinis projekto partnerių susitikimas, kurio metu mokytojai įvertino atliktas veiklas, numatė tęstinumą, projekto rezultatų sklaidą.

Nidzicos mokykla nedidelė – joje mokosi maždaug 300 mokinių. Mokykla yra aktyvi „Erasmus+“ projektų vykdytoja: mokiniai aktyviai įsitraukia į veiklas apie pozityvaus elgesio ugdymą, mokėjimą darbą derinti su aktyviu poilsiu bei atsipalaidavimu.

Penkių dienų vizito metu vaikai išklausė daugybę paskaitų apie harmoningą gyvenimo būdą, toleranciją, dalyvaudami paskaitose bei prak­tiniuose užsiėmimuose „Har­monium“ centre Olštyne, mokėsi valdyti stresą, įtampą. Kelios dienos buvo skirtos kul­tūrinėms-pažintinėms kelionėms. Jos buvo labai naudingos ir įdomios, nes Lietuvą ir Len­kiją sieja bendra istorija, daugybė sąsajų galima rasti Olštyne, Nidzicoje, kur labai gerbiamas Jogailos paminklas. 

Vizitas buvo labai intensyvus, įdomus ir turiningas. Mokiniai ne tik įgijo bendravimo anglų kalba įgūdžių, bet ir išbandė save įvairiose veik­lose, praturtino istorijos, et­nografijos žinias, praplėtė kul­tūrinį akiratį. Mokytojai aptarė projekto sklaidos planą, bendradarbiavimo tarptautiniuose projektuose ateityje gaires.

Lineta DARGIENĖ

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytoja, projekto koordinatorė

AUTORĖS nuotr.