Į naują gyvenimo etapą išleista dar viena abiturientų karta

Liepos 19-ąją Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje įteikti brandos atestatai. Tai – paskutinė šiųmetė abiturientų šventė rajone.

Gimnazijos direktorius Juozas Žymančius pasidžiaugė, kad visi mokytojos Genovaitės Salienės auklėtiniai egzaminus išlaikė sėk­mingai, visiems 21 abiturientui įteikti atestatai.

„Vieniems sekėsi geriau, kitiems prasčiau, bet visi jūs Lietuvai esate reikalingi. Svarbu pasirinkti tinkamą gyvenimo kelią ir nebijoti jame pasitaikysiančių iššūkių“, – abiturientams linkėjo gimnazijos direktorius.

Šventėje dalyvavęs savivaldybės administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius, Pajūrio seniūnė Roma Veščiūnienė bei buvęs Pajūrio Švč. Trejybės parapijos klebonas kun. Antanas Mačius taip pat ne tik sveikino mokyklą paliekančius jaunuolius, bet ir drąsino bei mokė gyvenimiškos patirties. 

„Nepamirškite savo gimnazijos, nes tai mokykla, kuri jus „pagamino“, – perfrazuodamas vienos dainos žodžius, linkėjo pajūriškiams iš Mažeikių atskubėjęs dvasininkas A. Ma­čius.

Tą pačią dieną, tik pusvalandžiu anksčiau, iškilminga brandos atestatų įteikimo šventė vyko Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijoje, liepos 17 d. jie įteikti Laukuvos Norberto Vėliaus, liepos 16 d. – Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio ir Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijų dvyliktokams. 

Iš viso rajone šiais mokslo metais mokėsi 296 abiturientai. 

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Antradienis, 23 liepos 2019 08:50