Logo
Spausdinti šį puslapį

Keturiose Šilalės rajono bibliotekose vaikai bus mokomi robotikos

Nuo naujų mokslo metų pradžios Šilalės viešoji biblioteka pradeda  projektą „Inžinerijos stebuklas – robotika tavo rankose“. Juo siekiama supažindinti mūsų rajono vaikus su robotika ir lego konstruktoriais. Užsiėmimai vyks keturiose rajono bibliotekose: Upynoje, Kvėdarnoje, Obelyne ir Pajūralyje.

Šiuolaikinei bibliotekai nebeužtenka teikti vien knygų išdavimo paslaugas. Reikia inovatyvių, naujausias technologijas ir darbo formas apjungiančių būdų. Vienas tokių – robotikos užsiėmimai, kurie atveria vaikams bei jaunimui neribotą techninės kūrybos laisvę. Vaikai skatinami kurti, atrasti, priimti originalius sprendimus,  jie išmoksta programuoti, modeliuoti   pasisemti žinių ir patirties IT srityje.

Džiaugiamės, kad projektas orientuotas į atokesnėse  rajono vietovėse gyvenančius vaikus. Jiems užsiėmimai vyks visai šalia namų – prie artimiausių bibliotekų. Dalyviams bus atvežta nauja inovatyvi iki šiol nepatirta veikla – darbas su LEGO©MINDSORMS Education WeDo 2.0 konstruktorių rinkiniais, kurie yra skirti mokytis žaidžiant. Konstruodami ir programuodami, vaikai turi taikyti tiksliųjų mokslų žinias, lavinamas jų kūrybiškumas, komandinio darbo įgūdžiai, ugdoma motyvacija.

Vykdant projektą, Upynos, Kvėdarnos, Obelyno ir Pajūralio bibliotekose bus suburtos grupės po 12 15 dalyvių nuo 8 iki 14 metų,  kurie įgys teorinių žinių, išmoks valdyti robotą, kurdami programas specialia programine įranga, dalyvaudami įvairiuose žaidimuose.

Finalinis renginys vyks Šilalės  viešojoje bibliotekoje. Bus sudarytos keturios mokinių komandos iš kiekvienos vietovės, kurios varžysis dėl pagrindinio prizo – kelionės į Energetikos ir technikos muziejų Vilniuje. Po finalinio renginio visi dalyviai galės atsipalaiduoti ir pasinerti į virtualų pasaulį su „VRTaškas“.

Rūta VAITKEVIČIENĖ

Šilalės viešosios bibliotekos Bibliografijos ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliografė, projekto vadovė

Rimos NORVILIENĖS nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos