Logo
Spausdinti šį puslapį

Lenktynės po karšta Ispanijos saule

Ispanijoje, El Puerto de Santa Maria mieste, vyko trečiasis „Erasmus+“ projekto „Amazing Race“ susitikimas.

Projekto dalyvius pri­ėmė El Centre Ingles – privati mokykla, kurioje dalis dalykų mokoma anglų kalba, iš kurios teritorijos mokiniams draudžiama išeiti pamokų metu, neleidžiama naudotis mobiliaisiais telefonais, mokiniams nekyla mintis ateiti be uniformų.

Susitikimo tema – socia­linė sveikata. 8 Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos mokiniai ir 2 mokytojai tarptautinėse grupėse diskutavo apie socialinių tinklų naudojimo naudą ir žalą, savanorystės svarbą, sportavo, šoko ir dainavo, susipaži­no su Ispanijos istorija, gamta, architektūra.

Kiekviename projekto susitikime yra privaloma savanoriška veikla ir lenktynės. Ispanijoje vyresnieji mokiniai turėjo galimybę paragauti mokytojo duonos – vedė fizinio aktyvumo pamokas 3–6 metų vaikams. Įdomu buvo ne tik stebėti jų darbą, bet ir klausytis minčių apie pasiruošimą pamokoms, drausmės palaikymą, būtinybę einant į pamoką turėti ir atsarginį planą. Iš­tvermės pareikalavo ir trijų valandų lenktynės: važiavimas dviračiais, irk­lavimas, žaidimai bei kitos užduotys vyko esant virš 30 laipsnių karščio.

Aplankėme ir gražuolę Seviliją, Ka­disą – miestą, iš kurio į antrąją ir ket­virtąją keliones išplaukė Kristupas Ko­lumbas. Kol mokiniai vakarais, gyvendami ispanų šeimose, bandė perprasti jų gyvenimo būdo, mitybos subtilybes, mokytojai aplankė netoli esantį Jerezą, pajodinėjo žirgais Atlan­to vandenyno pakrante.

Liko paskutinis susitikimas Suo­mi­joje, todėl koordinatoriai aptarė ne tik kaip vyksta šis projektas, bet ir galimybę rengti naują paraišką ir projektą tęsti dar dvejus metus. 

Stasys BAUBKUS,

projekto koordinatorius

AUTORIAUS nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos