Žinių sėmėmės Ispanijoje

Penki mokiniai ir dvi mokytojos iš Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos pagal „Erasmus+“ programą „Skaityk, įsivaizduok, kurk“ lankėsi Ispanijoje, Pedreguer mieste. Projektas skirtas skatinti knygų skaitymą, o šio susitikimo tema – aktoriai scenoje ir gyvenime.  

Visą savaitę mokiniams paskaitas skaitė ir praktinius užsiėmimus vedė profesionalūs aktoriai. Dar prieš susitikimą jo dalyviai turėjo perskaityti V. Šeks­pyro dramą „Romeo ir Džuljeta“. Jos pagrindu, naudodami įvairią vaidybos techniką, mokiniai pastatė šiuo­laikinį mini spektaklį apie visiems puikiai žinomą meilės istoriją. Grįžus į Lie­tu­vą, jų laukia ir namų darbai – filmuko, pristatančio V. Šeks­pyro dramą, kūrimas. 

Mokymosi procesas projektų metu vi­sada derinamas su kultūrinėmis kelionėmis. Šįkart apsilankėme Alikantės radijo stotyje, kur vaikai galėjo eteryje perskaityti pranešimą. Alikantė turi ir sa­vo regiono televiziją, ten pamatėme, kaip rengiama informacija, koks yra korespondentų darbas. Nemažą įspūdį paliko ir filmų kūrimo studija. Kita kultūrinė išvyka buvo į Valensiją. Susipažinome ne tik su senamiesčiu, bet ir su didžiulį įspūdį palikusia naująja miesto architektūra, lankėmės sferiniame kine. 

Gyvendami šeimose, mokiniai turėjo galimybę pažinti ispanų kultūrą, jų tradicijas, paragavo įvairių  patiekalų.

Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos remia­mos programos „Erasmus+“.

Lineta DARGIENĖ 

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytoja, „Erasmus+“ projektų koordinatorė

AUTORĖS nuotr.