Intensyvi projektinė veikla

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje lapkritis buvo ypač intensyvus Erasmus+“ projektiniais darbais. Mėnesio pradžioje mokiniai išvyko į Ispaniją, o pabaigoje projektu „Lyčių lygybės idėja jaunimui“ Vengriją, Budapeštą.

Susitikimo Budapešte tema – lyčių lygybės principai mūsų visuomenėje. Projekte dalyvauja vyriausi progimnazijos mokiniai aštuntokai. Iki išvykos jiems teko nemažai paplušėti: mokiniai atliko tyrimą apie lyčių lygybę seniau ir dabar, analizavo pokyčius, lygino rezultatus su kitų šalių apklausos duomenimis. Teko pasimokyti šokti lietuviškus šokius, nes buvo numatytas ir kultūrinis  vakaras. Mokiniai ne tik šoko, mokė kitų šalių atstovus, bet ir žaidė, vaišino lietuvišku sūriu, obuolių sūriu, saldainiais, juoda duona su medumi. Užsieniečiai liko sužavėti.

Vaikai turėjo itin daug praktinių bei teorinių užsiėmimų. Mokymai vykdavo nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Diskusijos ir praktiniai užsiėmimai buvo itin naudingi. Tačiau užsiėmimai vyko ne tik lygiateisiškumo tema – buvo gausu ir sportinių rungčių, vieną vakarą visi kartu kepė picas, gamino sumuštinius piknikui mieste. Mokiniai nakvojo visi kartu jaunimo nakvynės namuose, kiekviename kambaryje skirtingų tautybių.

Į šio projekto veiklas įtraukti septyni progimnazijos mokiniai, jie balandį vyks į Seviliją, Ispaniją. Vien per šiuos mokslo metus įvairių projektų metu net šešiolika mokinių pabuvojo užsienyje. Projektai plečia akiratį, gilina žinias, užmezga pažintis ir suteikia naujų galimybių. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos remiamos programos Erasmus+“ lėšų.

Lineta DARGIENĖ

Erasmus+“ projektų koordinatorė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 20 Gruodžio 2019 11:55