Neišmatuojama „Erasmus+“ projekto nauda

Suomijoje, Lieto mieste, vyko baigiamasis „Erasmus+“ projekto „Amazing Race“ susitikimas.

Kiekvienas iš keturių projekto susitikimų turėjo atskirą temą ir lenktynes. Šįkart tai turėjo būti emocinė sveikata ir ypatingos lenktynės snieg­bačiais su nakvyne palapinėje. De­ja, snigti pradėjo tik jau išvykus iš Suo­mijos.

Aš­tuoni Lau­kuvos Norberto Vėliaus gim­nazijos mokiniai ir trys mokytojai tarptautinėse grupėse susipažino su Suomijos gamta, architektūra, papročiais (savaitgalį praleido Halssi, kur kaitinosi saunoje, maudėsi jūroje, ieškojo „lobių“ Turku), vedė sporti­nius užsiėmimus pagyvenusiems žmonėms, ragavo nacionalinių valgių, šo­ko ir dainavo, išbandė fizinių veiklų įvairovę mokykloje ir gamtoje (lai­pio­jimą, grindų kerlingą, disko gol­fą). Tikimės, kad dalį jų netrukus galės išbandyti mokiniai mūsų gimnazijoje.

Dvejų metų projektas suteikė galimybę pamatyti ir palyginti keturias šalis (Kroatiją, Ispaniją, Suomiją ir Lie­tuvą): atrasti panašumų bei skirtumų, susidurti su iššūkiais, ieškoti bendrų sprendimų. Apie 24 kartu praleistas dienas galima pasakoti valandų valandas, nedidelę dalį mūsų veiklų galite pamatyti projekto „Youtube“ kanale „Amazing Race Erasmus“.

Šis projektas finansuojamas, remiant Europos Komisijai, kurį Lietuvoje administ­ruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Stasys BAUBKUS,

projekto koordinatorius

Stephen DAWE (Ispanija) nuotr.