Orientacinėse varžybose – visa mokykla

Pastaruoju metu daug kalbama apie svei­­ką gyvenseną, ieškoma bū­dų, kaip vai­kus ir jaunimą paskatinti sportuoti. Tuo tikslu Kvėdarnos Ka­zimiero Jauniaus gimnazi­jos mokinių tėvai suorganizavo nakti­nes orientavimosi varžybas „Įveik tam­są“. 

Vos pradėjus temti, į gimnaziją susirinko didelis būrys šių varžybų dalyvių – nuo pradinukų iki suaugusių­jų. Iš viso dalyvavo 46 poros vyres­nių bei 22 poros pradinių klasių mokinių. Pradinukai tamsoje varžėsi gim­nazijos patalpose, o kiti išskubėjo į miestelį. Varžybų dalyviai turėjo žemėlapius, objektų ieškojo ir pagal duo­tas legendas. Radę reikiamą vietą, orientacininkai žymekliais pažymėdavo specialias korteles. Galima tik įsivaizduoti miestelio gyventojų nuostabą, išvydus tamsoje mirguliuojančias prožektorių švieseles.

Nors trasai įveikti buvo skir­ta valanda, komandos buvo kur kas spartesnės. Greičiausia pora užduotį įvykdė per 32 minutes. Dalyviai, pasiekę geriausių rezultatų, apdovanoti medaliais bei prizais. Neliūdėjo ir pavėlavusieji – gimnazijos kiemelyje vi­sų laukė kareiviška košė bei tėvų paruošta arbata.

Aušra LETUKIENĖ

Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui

AUTORĖS nuotr.