„Laukiva“ – Tatruose

Liepos 4–8 d. Laukuvos suaugusių žmonių šokių kolektyvas „Laukiva” dalyvavo tarptautiniame festivalyje „Susitikimai Tatruose”. Turiningai ir įdomiai praleistos visos dienos – surengti du koncertai su lietuvių ir baltarusių kolektyvais Bustryk ir Rabka Zdroj miesteliuose. 

Įspūdį paliko dalyvavimas tradicinėje etnografinėje Podhalės krašto pramogoje „Kulig” – pasivažinėjimas liaudiškais ark­lių traukiamais vežimais. Aktyvus poilsis kalnuose, pasivaikščiojimas kalnų takeliais iki Marskie Oko ežero, nuostabus gamtovaizdis ir Tat­rų kalnų panorama. Taip pat ilgam išliks atmintyje aplankyta įspūdinga Niezdica. O kur dar gotikinė Dunajeco pilis su vaiduokliu, pasiplaukiojimas turistiniais laiveliais Dunajeco upe. 

Grįždami užsukome į Krokuvą, aplankėme Vavelio kalvą, vidinį karalių rūmų kiemelį, Jogailaičių universitetą, Marijos baziliką, Turgaus aikštę, Vavelio pilies katedroje esančias laidojimo kriptas, Žygimanto varpinę. 

Ši kelionė „Laukivai“ buvo nepaprastai įdomi bei turininga. Dėkojame Laukuvos seniūnui Virgilijui Ačui už fi­nansinę pagalbą, ją orga­nizuojant, bei už galimybę sėk­­min­gai atstovauti Šilalės kraš­tui ir Lietuvai tarptautiniame festivalyje.

Olga JOGMINIENĖ, kolektyvo vadovė

AUTORĖS nuotr. 

 

Atnaujinta Antradienis, 23 liepos 2019 08:29