Šilališkiai gerumui vis atviresni

Paramos akcija „Maltiečių sriuba“ Lietuvoje vyko jau keturioliktą kartą, o jos tikslas – surinkti lėšų skurdžiai gyvenančių vienišų senelių ir neįgaliųjų globai bei maitinimui. Gruodžio 6-osios popietę tokia gerumo akcija surengta ir Šilalėje.  

„Tai jau tapo tradicija – kasmet susirinkusiuosius vaišina­me sriuba ir kviečiame aukoti vienišiems, neįgaliems ar šiaip sunkiai gyvenantiems šilališkiams“, – sako Maltos ordino pagalbos tarnybos Šilalėje vadovė Rozvita Beržinienė.

Anot jos, per kelias valandas buvo išdalinta daugiau nei 200 porcijų sriubos, o likusi po šventės nuvežta skurstantiems seneliams. Už sriubą Mal­tos ordino atstovė dėkoja ją virusioms kavinėms „Ugnija“, „Provincija“ ir „Pipiras“. 

Maltiečių vadovės skaičiavi­mu, šiemet šilališkiai aukojo dosniau nei praėjusiais metais: surinkta 314 eurų (pernai – 234 Eur). Tačiau bene labiausiai maltiečiai džiaugiasi ne silidesne pinigų suma, bet vis didėjančiu mūsų dosnumu ir noru dalintis su sunkiau gyvenančiais bendruomenės nariais. 

„Labai aktyviai dirba mūsų jaunieji savanoriai – akcijoje dalyvavo apie keturias dešimtis pagalbininkų iš Šilalės Simono Gaudėšiaus ir Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijų bei Dariaus ir Girėno progimnazijos. Ypač aktyvūs jaunieji maltiečiai Kvėdarnoje, vadovės Verutė Vaitkevičienė ir Virginija Paliakienė yra subūrusios net 25 mokinius, kurie lanko senelių namų gyventojus, neseniai dalyvavo Telšiuose vykusioje gerumo dienoje, kai teko ir malkas skaldyti, ir kambarius tapetuo­ti“, – pasakoja Maltos ordino pa­galbos tarnybos vadovė. 

R. Ber­žinienė pabrėžia, jog savanoriai dirba visuomeniniais pag­rindais, be jokio atlygio.

Šiemet prie mal­tiečių prisi­jungė prekybos cent­ras „Maxima“, kuris specia­liai šven­tei iškepė įspūdin­gą bemaž 25 kilogramų tortą. Juo buvo vaišinami visi, nusprendę prisidėti prie socialinės iniciatyvos. 

Aukoti maltie­čiai ragina visus metus, akcijos metu nurodyti numeriai veikia nuolat: paskambinus telefono numeriu 1408 – auka 5 Eur, o surinkus 1418 – 3 Eur.

„Taip pat galima aukoti ir tiesiogiai Šilalės rajono gyven­tojams. Tokiu atveju reikėtų jungtis per maltieciai.lt svetainę – auka gali būti vienkartinė, galima suformuoti ir perio­dinę auką, būtinai nurodant, kad aukojama Šilalės sky­riui. Kai kurie verslinin­kai taip jau daro, bet au­kų, kaip ir gerumo, juk niekada ne­gali būti per daug“, – šypsosi maltiečių atstovė.

Jau tradicija tapo Šilalėje rengti ir Šv. Kūčių popietę vienišiems, neįgaliems bei nepasiturintiems šilališkiams. Ir šiemet vyks vakarienė su tradiciniais patiekalais (juos dovanos kavinė „Pipiras“). Ir prie šio renginio taip pat gali prisidėti visi, tikintys, jog dalintis yra gera. 

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.