Haubicų salvėmis pažymėta pirmoji bataliono karių priesaika

Gruodžio 20-ąją, prieš vidurdienį, Šilalėje griaudėjo šūviai. Taip apie šventę galėjo sužinoti netgi tie, kas joje nedalyvavo. Brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono Pajūryje vadas plk.ltn.Vadimas Jeriominas sako, kad nuo šiol nauji batalione tarnaujantys šauktiniai visada prisieks Šilalėje.

Šventė prasidėjo Šv. mišiomis Šilalės Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, kurias aukojo karo kapelionas kpt. Saulius Kristapavičius. Po to kariai atžygiavo į Jono Basanavičiaus g., kur sustojo iškilmingai rikiuotei. Čia išsirikiavę brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai prisiekė Lietuvos Respublikai. Jų priesaikas priėmė Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas plk. Nerijus Stankevičius ir brigados generolo Motiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono vadas plk.ltn.V. Jeriominas.

Priesaika palydėta žemę supurčiusiomis salvėmis už Tėvynę Lietuvą, už Lietuvos kariuomenę, už prisiekusius karius. Dar vieną, jau atsisveikinimo, salvę iš 105 mm M-50 haubicos paleido tarnybą baigęs štabo vadas mjr.Vaidas Juodis.

Prieš renginį kalbinta bataliono civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistė Rimgailė Karaliūtė informavo, kad pirmąkart rajone dislokuoto karinio vieneto priesaikas Šilalėje ištarė net 165 artilerijos bataliono ir 56 prieštankinės kuopos kariai. Pasak R. Karaliūtės, gausiame vaikinų būryje yra ir 14 merginų.

Naujojo šaukimo kariai į Pajūrį atvyko iš visos Lietuvos, daugiausiai jų – iš Klaipėdos bei Šiaulių. Gausiame naujųjų šauktinių būryje yra ir pulkas šilališkių, kurie po iškilmių sustojo bendrai nuotraukai.

„Šilalės rajono vaikinų batalione yra gerokai daugiau. Bet turime tik dešimt laisvų minučių, per kurias galime pabendrauti su mus pasveikinti atvykusiais draugais, tėvais, todėl gal ne visi susirinkti spėjo“,  – sakė vienas iš naujųjų šauktinių.

Šauktiniai Pajūryje dislokuotame batalione tarnauti pradėjo gruodžio 2-ąją ir bus čia devynis mėnesius. Tarnybą jie turėtų baigti rugpjūčio mėnesį.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

 

 

Atnaujinta Penktadienis, 20 Gruodžio 2019 15:55