Nusilenkta Laisvės gynėjams

Šeštadienį Šilalėje, kaip ir visoje Lietuvoje, jau 27 kartą paminėtos tragiškų sausio 13-osios įvykių me­tinės ir Laisvės gynėjų diena. Degančio laužo švie­soje šilališkiai išreiškė pagarbą 1991 metų sausio 13-ąją žuvusiems Lietuvos laisvės gynėjams, į šaulių gretas, po priesaikos, įsiliejo nauji nariai. 

Sausio 13-ąją, minint Lais­vės gynėjų 27-ąsias metines, į aikštę prie savivaldy­bės susirinkę savanoriai, šau­liai, jaunieji šauliukai, lydimi Šilalės policijos ekipažo, darnia kolona patraukė į Šilalės Šv. Pran­ciškaus Asyžiečio bažnyčią dalyvauti šv. Mišiose. Po jų rikiuotė pajudėjo į miesto centrą, stabtelėjo ir užde­gė žvakutes prie paminklo žuvusiems už Tėvynės Lais­vę. Prie savivaldybės jau lieps­­nojo laužas, rinkosi šilališ­kiai, skambėjo liaudiškos pat­­riotinės dainos.

Šilalės Stasio Girėno 703-ios kuo­pos vadas Ri­mas Vai­­čia­kaus­kas pakvietė at­sar­­gos vir­ši­lą Ri­čar­dą Dap­kų supa­žin­dinti su įsakymu dėl priesaikos ir pasižadė­ji­mo pri­ėmimo. Va­do­vau­jami jau­nų­­jų šauliu­kų kuopos va­do Al­gir­do Dra­gū­­no, pir­mie­ji prisiekė kandi­datai į jaunuosius šaulius, šaulių gretas papildė ir kiti kandidatai, tarp kurių – ir Šilalės meras Jonas Gu­dauskas. Naujuosius šaulius pasveikino Lie­tuvos šaulių sąjungos (LŠS) Kęs­tučio 7-osios rinktinės vadas Kęs­tutis Bauža.

Laisvės gynėjų dienos proga aktyviausiems šauliams įteikti apdovanojimai: III-io­jo laipsnio pasižymėjimo medaliu apdovanotas Šilalės Sta­sio Girėno 703-ios kuopos šaulys Jonas Linkevičius, LŠS vado dovana ir padėkos įteiktos šauliams Justinui Pet­ra­vičiui, Daliai Jakštienei, Aloy­zui Žąsyčiui.

Už aktyvią šaulišką veiklą apdovanotas jaunasis šaulys Dovydas Žąsytis, o geriausiu 2017 m. šauliu paskelbtas Šilalės Stasio Girėno 703-ios kuopos šaulys, jaunųjų šauliukų vadas Voldemaras Vo­ras.

Šilalės savivaldybės mero padėkos įteiktos šauliams Pet­­­rui Briedžiui, Petrui Ast­raus­kui, J. Petravičiui, A. Žą­sy­čiui, J. Linkevičiui.

Jurbarko Petro Paulaičio 701-os kuopos vadas Ši­la­lės Stasio Girėno 703-ios kuopos šaulį P. Briedį taip pat apdovanojo už aktyvų bendradarbiavimą su tremtiniais, įam­žinant partizanų atminimą.

Dalia JAKŠTIENĖ 

Šilalės Stasio Girėno 703-ios kuopos šaulė

Algimanto AMBROZOS nuotr.

 

 

 

 

Atnaujinta Antradienis, 16 sausio 2018 09:31