Laimėtojos – daržininkės „iš idėjos“

Jau skelbėme, kad baigėsi „Šilalės artojo“ organizuotas konkursas, kuriame kvietėme visus fotografuoti ir redakcijai siųsti nuotraukas su savo išaugintu derliumi. Laimėtojoms jau įteikti ir prizai.

Išskirtines kompozicijas iš daržovių kurianti Daiva Ra­mei­kienė iš Tūbinių sakė, kad nors gyvena kaime, dirba mieste, todėl sodyba tampa poilsio, atgaivos vieta.

„Ir į daržovių auginimą žiūriu kaip į relaksacijos formą“, – sakė laimėtoja. 

Moteris prisipažino, jog pomidorų veislėmis domisi jau bemaž 15 metų. Tad jos darže auga jau ne keliolika, o nesuskaičiuojama gausybė pomidorų rūšių.

„Tikriausiai bus apie 200 veislių. Pomidorus augindama atradau, kad jų būna egzotinių vaisių skonio, įvairių formų, spalvų. Grįžusi iš darbo, kuriu iš jų įvairias puokštes, kompozicijas, mandalas, kuriomis nutariau pasidalinti ir „Šilalės artojo“ konkurse“, – pasakojo D. Rameikienė.

Rita Stulgienė iš Grimzdų konkursui atsiuntė moliūgų ir morkų nuotraukų, o sėkmę atnešė morka gigantė (svėrusi apie 900 gramų). 

„Konkurso dalyve ji tapo netikėtai: su vaikais kasėme daržą ir vienos morkos niekaip negalėjome išrauti, teko ją atkasti. Vaizdas, kai vaikai bandė morką išrauti, buvo vertas filmavimo ir priminė pasaką apie ropę“, – juokėsi moteris.

Šiuo metu morka galiūnė vis dar saugoma rūsyje. At­si­imti dovanos Rita atvyko kartu su trim atžalomis (ket­virta tuo metu buvo mokykloje): devyn­mečiu Matėjumi, šešiamečiu Oskaru ir penkiamečiu Kasparu. 

R. Stulgienei ir D. Rameikienei įteikti puodeliai ir šratinukai, paženklinti laikraščio „Šilalės artojas“ simbolika, o pagrindi­nio prizo laimėtojai Skaistei Urbonaitei-Gudijonienei iš Pa­ežerio, atsiuntusiai fotografiją, kurioje užfiksuotas beveik 10 kilogramų sveriantis arbūzas, dar atiteko ir „Šilalės artojo“ prenumeratos kuponas. 

„Susigundžiau idėja užsiauginti tikrų arbūzų. Sėklų pirkau

parduotuvėje, pati išauginau daigus, 12 pasodinau. Nors sutuoktinis į ma­no sumanymą žiūrėjo skeptiškai, derliumi džiaugiamės iki šiol ir, atrodo, valgysime arbūzus iki Kalėdų“, – naują pomėgį atskleidė Skaistė. 

Įsitikinusi, kad „pirmas blynas neprisvilo“ – iš 12 daigų priraškė apie 30 nedidelių ir net 10 įspūdingų arbūzų, kitąmet ruošiasi jų auginti dar daugiau ir įvairesnių veislių. 

Kadangi moteris sa­kė esanti nuolatinė laikraščio prenumeratorė, jai skirtą „Šilalės artojo“ prenumeratą perkelsime į kitus metus.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.