Kova dėl širdžių ir protų. Kas yra propaganda ir kaip ją atskirti?

Gyvename laikotarpiu, kai informacija mus pasiekia visur ir visada. Nesvarbu, ar renki grybus miške, ar stovi eilėje parduotuvėje, dažniausiai gauni pranešimus į išmanųjį telefoną apie įvykius pasaulyje ir Lietuvoje. Laikotarpiu, kai net pačiame tyriausiame ir nekalčiausiame dalyke gali rasti melo bei šmeižto, privalai atsirinkti informaciją. Tačiau neretai žmonės yra suklaidinami ir smunka pasitikėjimas demokratinėmis institucijomis, valstybės tarnautojais ir žiniasklaida. Tyrimai rodo, jog dezinformacija dažniausiai veikia vidutinio ir vyresnio amžiaus žmones.

Kas yra propaganda, aiškina Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos ir medijų tyrimų centro docentas, dr. Mantas Martišius. Jį kalbino Vida Grišmanauskienė.

Hibridinis karas, propaganda, informacinis karas – kaip atskirti informaciją nuo dezinformacijos? Ir kokios informacinės grėsmės mūsų laukia viešojoje erdvėje? Ar gebame savarankiškai atsirinkti ir vertinti informaciją? Apie visą tai – Tauragės radijo laidų cikle „Kova dėl širdžių ir protų“.

Tauragės radijo eteryje klausykite pirmadienį, nuo 11 val. Laida kartojama šeštadienį, 14 val. ir sekmadienį, 9 val. Laidos klausykitės čia:

https://www.tauragesradijas.lt/naujiena/kova-del-sirdziu-ir-protu-kas-yra-propaganda-ir-kaip-ja-atskirti-1923

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas

Projekto partneris – „Šilalės artojas“

Atnaujinta Pirmadienis, 24 spalio 2022 15:40