Logo
Spausdinti šį puslapį

Kaip paruošti namų erdvę Velykoms?

Velykos yra atsinaujinimo ir švenčių metas, todėl daugelis žmonių šia proga mėgsta papuošti savo namus. Norint paruošti savo gyvenamąją erdvę Velykoms, pravartu įsidėmėti keletą dalykų, kurie padės pasiekti, kad jūsų namai taptų šventiški ir svetingi. Pristatome keletą patarimų ir idėjų, padėsiančių pasirengti šventėms.

Pradėkite nuo giluminio valymo

Prieš pradedant dekoruoti namų erdves, svarbu įsitikinti, jog jos spindi švara. Todėl pirmiausia reikėtų kruopščiai išvalyti visus kampelius, išsiurbti dulkes, nuvalyti baldų ir kitų daiktų paviršius. Tai padės jūsų dekoracijoms išsiskirti, jaustis jaukiai, o namai atrodys gaivūs.

Pasirinkite spalvų schemą

Velykos dažnai asocijuojasi su pastelinėmis spalvomis, todėl verta apsvarstyti galimybę į dekorą įtraukti rožinės, violetinės, geltonos ir žalios spalvos atspalvius. Taip pat galima pasirinkti neutralesnę paletę su baltos, aukso ar sidabro atspalviais. Tačiau kad ir kokią spalvų schemą pasirinktume, reiktų stengtis, kad ji būtų vienoda visuose namuose – taip aplinka bus darni.

Nuotrauka iš pinterest.com

Papuoškite prieškambarį arba įėjimą į namus

Prieškambaris yra pirmas dalykas, kurį svečiai pamato pirmiausiai, vos įžengę pro duris, todėl rekomenduojama papuošti jį stilingomis velykinėmis dekoracijomis. Pavyzdžiui, galima pakabinti vainiką ant lauko durų, patiesti šventinį durų kilimėlį, pastatyti vazą su pavasario gėlėmis – narcizais, tulpėmis ar kt. 

 

 

 

 

 

Įtraukite į savo kambarį velykinių akcentų

Paprastai svetainė yra pagrindinė šeimos ir svečių susirinkimo vieta, todėl apsvarstykite galimybę ir čia pridėti keletą šventinių akcentų. Tarkime, įprastas pagalvėles galima pakeisti į pastelinių spalvų arba pasirinkti jas su Velykų tematika. Taip pat galima pamerkti šviežių gėlių ant kavos staliuko ir taip atšviežinti svetainės erdvę.

Nuotrauka: senojibaldine.lt

Atnaujinkite valgomojo erdvę

Jei planuojate surengti didelę vakarienę, galbūt verta pagalvoti, ar nereikėtų atnaujinti virtuvės baldus, kad tilptų daugiau svečių. Naujas valgomojo stalas ir kėdės gali suteikti daugiau sėdėjimo erdvės ir sukurti jaukią atmosferą svečiams. Apsvarstykite galimybę pasirinkti stalą, kuris gali išsiplėsti, kad tilptų daugiau žmonių, arba apskritai rinktis jį didesnį. Taip pat pravartu pagalvoti apie galimybę į valgomojo zoną įtraukti papildomų kėdžių ar minkštasuolių, kad visi turėtų patogią vietą sėdėti.

Virtuvės baldų atnaujinimas gali pasirodyti kaip nebūtina investicija, tačiau tai gali būti naudinga, jei mėgstate rengti šeimos ir draugų susibūrimus. Be to, naujas valgomojo komplektas gali suteikti namams naujos išvaizdos ir padaryti juos svetingesniais, kviečiančiais susitikti ne tik per Velykas, bet ir per kitas šventes.

Nepamirškite velykinių kiaušinių

Velykiniai kiaušiniai yra klasikinė šventės puošmena, todėl yra daugybė būdų, kaip juos įtraukti į namų dekorą. Tarkime, sukurti centrinį elementą su dažytais kiaušiniais arba užpildyti dekoratyvinį dubenį plastikiniais dekoratyviniais ar šokoladiniais velykiniais kiaušiniais. Taip pat galima pakabinti kiaušinio formos puošmenų ant Velykų medžio arba pridėti jų prie vainiko.

Pasirūpinkite jaukiu apšvietimu

Apšvietimas gali turėti didelės įtakos namų atmosferai, todėl galbūt verta pagalvoti apie šventinį apšvietimą. Šviečiančios monochrominių spalvų girliandos yra populiarus pasirinkimas švenčių proga. Taip pat galima panaudoti keletą žvakių, kurios padės sukurti jaukią, svetingą atmosferą.

Gyvenamosios erdvės paruošimas Velykoms gali būti smagus kūrybinis procesas, o vadovaujantis šiais patarimais ir idėjomis, galima sukurti puikią šventinę atmosferą, kuri leis jūsų namuose jaustis šiltai ir jaukiai.



Nuotrauka iš pinterest.com

Atnaujinta Antradienis, 18 balandžio 2023 10:03
2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos