„Erasmus+“ projektas pasiekė ir Laukuvą

Gegužės pirmąją savaitę Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijoje vyko „Erasmus“+ projekto „Amazing Race“ susitikimas, į kurį atvyko 24 mokiniai ir 6 mokytojai iš Suomijos, Ispanijos bei Kroatijos.

Projekto dalyviams teko patirti lietuviško pavasario išdaigas bei dalyvauti įvairiose fizinį aktyvumą ugdančiose veik­lose: jie šoko lietuvių liaudies šokius, lyjant traukė į žygį pėsčiomis aplink Paršežerio ežerą, rungėsi biatlono su turizmo technika varžybose Kelp­šai­čių parke.

Savivaldybėje svečiai susiti­ko su meru Algirdu Mei­že­niu, aprodėme jiems Ši­lalę. Kiekvieno projekto su­sitikimo privaloma dalis yra veiklos su žmonėmis, kuriems reikia dėmesio bei pagalbos, todėl Šilalėje bendravome su negalią turinčiais vaikais.

Visų tarptautinių projektų vienas uždavinių yra šalies, ku­rioje vyksta renginys, pažinimas. Nė vienas iš mūsų svečių niekada nėra buvęs Lie­tuvoje, todėl aplankėme Vilnių ir Trakus.

Pasibaigus oficialiai dienos prog­ramai, įvairios veik­los daž­nai tęsdavosi iki vėlu­mos – gimnazijos mokinių šei­mos pasirūpino, kad svečiai aplankytų įdomiausias mūsų rajono vietas, Tauragę. Lau­kuviškiai mokytojai su kolegomis iš užsienio pabuvojo Pa­langoje ir Nidoje.

Suomija, Ispanija, Kroatija ir Lietuva atrodo tokios skirtingos, atstumas tarp kai kurių mokyklų yra daugiau nei 3000 kilometrų. Tačiau fizinio aktyvumo tyrimas parodė, kokie esame panašūs: vienodai suprantame jo naudą ir dėl tų pačių priežasčių jo vengiame.

„Amazing Race“ projektas įpusėjo. Jau susitikome Kro­atijoje, priėmėme svečius pas  save, o kitas vizitas numatomas spalio mėnesį Ispanijoje.

Projektas finansuojamas, re­miant Europos Ko­mi­sijai, Lie­tuvoje programą „Eras­mus“+ administruoja Švie­ti­mo mainų paramos fondas.  

Stasys BAUBKUS 

Laukuvos Norberto Vėliaus gimnazijos direktorės pavaduotojas ugdymui, projekto koordinatorius

Stephen DAWE (Ispanija) nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 24 gegužės 2019 08:24