Išvyka į Lietuvos Respublikos Seimą

Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyk­los 2 klasės mokiniai su mokytoja bei grupe tėvų apsilankė Lietuvos Respublikos Seime. 

Ekskursija prasidėjo Spaudos konferencijų salė­je – vienoje iš svarbiausių Seimo salių. Čia Sei­mo nariai duoda interviu žurnalistams, rengiamos spaudos konferencijos. Šioje salėje mus priėmė Sei­mo Pirmininko pavaduotojas Remigijus Že­mai­taitis, kuris papasakojo apie savo veiklą, ko reikia, kad taptum Seimo nariu, kaip atrodo parlamentaro darbo diena, ar ši veikla yra įdomi, atsakė į vaikų klausimus. 

Turėjome galimybę aplankyti įvairias posėdžių sales, stebėti tuo metu vykstantį posėdį. Svarbiausias  akcentas buvo Kovo 11-osios Akto salė, kurioje vaikai fotografavosi prie tribūnos, ministrų krėsluose. Prisiminėme mūsų valstybės istorijos faktus kovose dėl nepriklausomybės. Konstitucijos salėje klausėmės pasakojimo apie svarbiausią Lietuvos Respublikos įstatymą – Kons­tituciją, pabuvojome  R. Že­maitaičio ka­binete. 

Po to vykome į Vil­niaus Katedros aikštę. Aplan­kė­me Arkikatedrą baziliką, ko­pėme į Valdovų rūmų pa­šonėje esančią Gedi­mi­no pilį, iš kur atsivėrė kvapą gniaužianti miesto panorama. Namo grįžome kupini įspūdžių, gerų emocijų.

Daiva PALEKIENĖ

Kvėdarnos Prano Liatuko pradinės mokyklos mokytoja 

AUTORĖS nuotr.

 

Daugiau šioje kategorijoje: « Tėčiai skaito vaikams Mokymai mokytojams »