Logo
Spausdinti šį puslapį

DofE programos dalyvių apdovanojimas

Vilniuje vyko Edinburgo hercogo tarptautinių apdovanojimų programos (DofE) ceremonija. Jos metu 154 jaunuoliams iš visos Lietuvos Jungtinės Karalystės ambasadorė Claire Lawrence, Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė bei nacionalinė DofE programos vadovė Inga Naujalė įteikė sidabro ir bronzos ženklelius bei tarptautinius sertifikatus.

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos DofE programos dalyviams Emi­lijai Maro­zai­tei, Žiedei Bal­sytei ir Tadui Gu­dauskui buvo įteikti bronzos ženkleliai. 

„Mūsų gimnazijoje startavusi DofE programa man tapo tikru išūkiu bei vienu įsimintiniausių šių metų nuotykių. Kartu su kitais programos dalyviais tris mėnesius vykdėme individualias veiklas, kurios padėjo tobulėti ir siekti savo svajonių. 

Veiklos pareikalavo drąsos, kantrybės bei atkaklumo, tačiau padėjo įgyti naujų įgūdžių, išeiti iš savo komforto zonos ir išbandyti galimybių ribas. Žygių metu dar labiau sustiprėjome kaip komanda, geriau pažinome vieni kitus ar atradome patys save. Ženklelių įteikimo ceremonijos metu būdami tarp kitų dalyvių, pajutome džiaugsmo, pasididžiavimo ir bend­rytės jausmą. Tai buvo išties svarbi akimirka, reiškianti tarptautinį mūsų pasiekimų įvertinimą bei žyminti mažą žingsnelį dar didesnių pasiekimų link”, – sakė viena iš gimnazijos DofE dalyvių.

Siekdami prasmingų bei įdomių tikslų, ne mažiau kaip tris mėnesius užsiėmėme aktyvia fizine veikla (bėgiojome, šokome, važinėjome dviračiais), lavinome turimus ar naujus įgūdžius (mokėmės užsienio kalbų, gaminome maistą, piešėme), aktyviai sa­va­noriavome (slaugėme senelius, vedėme užsiėmimus vaikams, organizavome renginius), dalyvavome žygiuose gamtoje.

DofE programa yra pasaulyje gerai žinoma neformaliojo ugdymo, savęs tobulinimo programa, skirta jaunimui nuo 14 iki 24 metų ir įgyvendinama daugiau nei 130 pasaulio šalių. Programos dalyviai patys pasirenka tobulėjimo sritis, išsikelia tikslus ir atkakliai jų siekia. Tokiu būdu jauni žmonės geriau pažįsta save, įgauna pasitikėjimo, įgyja gyvenimui ir ateities darbams reikalingų įgūdžių.

DofE programos tarptautinius sertifikatus bei pasiekimus atspindinčius ženklelius verti­na tarptautinių kompanijų personalo atrankos specialistai. 

Giedrė JUŠKIENĖ

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos mokytoja

AUTORĖS nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos