Susitikimas Rumunijoje

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazija jau antri metai vykdo projektą „Skaityk, įsivaizduok, kurk“. Šįkart susitikimas vyko Rumunijoje. Jame dalyvavo penki pro­gimnazijos mokiniai ir dvi mokytojos. 

Mokiniai visą savaitę mokė­si ir kūrė kartu su bendraamžiais iš Graikijos, Italijos, Ispanijos, Rumunijos bei Len­kijos. Įdo­mius ir naudingus mokymus apie teksto analizę vedė lektoriai iš tarptautinės jaunimo organizacijos. Projekto dalyviai turėjo parengti visame pasaulyje gerai žinomų autorių (M. Tveno, Č. Dikenso, R. Dahl, J. K. Row­ling) knygų pristatymus. Mo­kinių laukia ir namų darbai – sukurti knygos anonsą. Įsiminė susitikimas su labai populiarių knygų vaikams autoriumi, „Hario Poterio“ ver­tėju į rumunų kalbą Aleks Mol­dovan. 

Nepaisant įtemptos darbotvarkės, turėjome ir laisvo laiko: aplankėme Tur­dos druskų kasyklas, mine­rologijos mu­ziejų. Labai gra­ži buvo apgyvendinusių šeimų iniciatyva kiekvieną vakarą sugalvoti naujų veiklų, kad vaikai nenuobodžiautų. Jie mokėsi tautinių šokių, jodinėti žirgais, lankėsi boulinge bei pan. 

Projektas finansuojamas Eu­ropos Sąjungos lėšomis pagal „Erasmus+“ programą.

Lineta DARGIENĖ

„Erasmus+“ projektų vadovė Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Antradienis, 22 spalio 2019 08:29