Knygų namų paslaptys

Į tokią pažintinę ekskursiją po Šilalės biblioteką leidosi Laukuvos vaikų dienos centro lankytojai. Jie susipažino su bibliotekos istorija, tūkstančiais knygų, apsilankė paslaptingame užduočių kambaryje ir net trijų metrų aukščio knygų bokšte, linksmai laiką leido žaislotekoje ir Interaktyvioje jaunimo erdvėje, išbandė žaidimą „Skrydis per Šilalę".

Biblioteka yra viena senesnių įstaigų Šilalėje skaičiuoja jau 82 metus. Todėl tikrai įdomu išgirsti, kaip nuo kuklios, vos 39 skaitytojus turinčios bibliotekėlės, ji išaugo į tūkstančius skaitytojų bei tūkstančius knygų turinčius namus.

Dabartinė biblioteka – šiuolaikiškas, modernus pastatas, kuriame vyksta renginiai, mokymai, parodos, kuriame galima rasti naujausią IT įrangą: nuo lego konstruktorių iki 3D spausdintuvų. O kur dar įvairios erdvės: interneto skaitykla, interaktyvi jaunimo erdvė su 3D mažuoju kino teatru, pabėgimo kambarys, žaislų erdvė ir kt. Tad čia atvykus, prasiveria daug paslapčių: mokslo, žinių, naujovių bei pan. Vaikai juokavo, jog biblioteka kvepia knygomis, o pastarosios – žiniomis.

Daugiausiai susidomėjimo sulaukė paslaptingasis užduočių kambarys bibliotekos rūsyje. Mažieji laukuviškiai minėjo, kad norėtų čia dar kartą atvykti ir pabandyti įveikti Agatos Kristi detektyvų motyvais įrengtą galvosūkių kambarį. Taip pat interaktyvioje jaunimo erdvėje pažiūrėti 3D animacinį filmą.

Vaikų literatūros skyriuje ekskursantai apžiūrėjo parodą, kurioje eksponuojami tarptautinių ir respublikinių konkursų piešiniai, juos nustebino įkurta vaikams skirta erdvė su žaislais, kuri dar vadinama žaisloteka. Vaikai taip pat apžiūrėjo šilališkio Andriaus Zaikausko kūrybinių darbų iš popieriaus parodą, pasivaikščiojo knygų lentynų gatvelėmis.

Rima NORVILIENĖ

Komunikacijos ir informacinių skyriaus vedėja

AUTORĖS nuotr.