Logo
Spausdinti šį puslapį

Paminėtas Pepės Ilgakojinės gimtadienis

Šilalės viešoji biblioteka vieną dieną buvo tapusi Vila Vilaite, kurioje susibūrė Pepės Ilgakojinės gerbėjai. Šventėje netrūko nutrūktgalviškų užduočių ir linksmybių, surengta dryžuotų kojinių paroda ir „pepiškų“ kasyčių kūrybinės dirbtuvės.

Pepė Ilgakojinė yra švedų rašytojos Astrid Lindgren išgalvotas knygos personažas. Tai pasakojimas apie didžiausią pasaulyje pramuštgalvę bei linksmuolę, mūvinčią skirtingų spalvų kojines. Tad netrūko mergaičių, norinčių atrodyti kaip Pepė Ilgakojinė. Tam į pagalbą Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos pasikvietė kirpėją-stilistę Emiliją Trakšelytę. Kol mergaitės gražinosi, berniukai dalyvavo žinių viktorinoje.

O koks gimtadienis be torto? Būta ir jo! Gimtadienyje dalyvavę Šilalės Dariaus ir Gi­rėno progimnazijos moki­niai užrašė linksmų bei šmaikščių palinkėjimų, bib­lio­tekoje susirinkę vaikų klubo „Nykštukas“ nariai skaitė ištraukas iš knygos „Pepė Il­ga­ko­jinė“. 

Šiemet rašytojai A. Lindgren būtų sukakę 112 metų. Vienos žymiausių vaikų rašytojos kūriniai išversti daugiau nei į 95 kalbas. A. Lindgren sukūrė tokius legendinius persona­žus kaip Pepė Ilgakojinė, Karl­so­nas bei Emilis iš Lione­bergos. 

Rima NORVILIENĖ 

Šilalės viešosios bibliotekos Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus vedėja 

L. ŠIMUTYTĖS-BALČIŪNIENĖS nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos