Daugiau nei pusšimtis rajono mokinių įgijo robotikos žinių

Šilalės viešoji biblioteka įgyvendino projektą „Inžinerijos stebuklas robotika Tavo rankose“. Juo  buvo siekiama supažindinti mūsų rajono vaikus su robotika ir lego konstruktoriais. Užsiėmimuose dalyvavo Obelyno, Upynos, Pajūralio ir Kvėdarnos bibliotekų lankytojai. Iš viso surengta 20 robotikos mokymų, juos lankė apie 60 vaikų nuo 7 iki 14 metų, sukonstruota 16 skirtingų robotų.

Netradicinių pamokų metu vaikai mokėsi programuoti, modeliuoti, sėmėsi žinių ir patirties IT srityje. Mokiniai dirbo su naujausiais lego konstruktorių rinkiniais, kurie yra skirti mokytis žaidžiant. Vieną rinkinį sudaro net 455 detalės. Vaikai konstravo lego robotus, kurių sudėtingumą ir galingumą tikrino sumo varžybų metu. Pastarosios sulaukė daugiausiai emocijų.

Tris mėnesius bibliotekos įgyvendintą projektą vainikavo finalinis renginys. Apkeliavus keturias rajono bibliotekas,  savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko finalinės robotų konstravimo varžybos. Keturios mokinių komandos nustatytą laiką iš lego detalių rinko naują robotą, taip pademonstruodami mokymų metu įgytas robotikos žinias. Stipriausią robotą pagamino Obelyno komanda. Antrąją vietą užėmė kvėdarniškiai, o trečioje liko upyniškiai. Komandai nugalėtojai atiteko pagrindinis prizas – kelionė į Energetikos ir technikos muziejų Vilniuje.

Po finalinio renginio visi dalyviai galėjo atsipalaiduoti, žaisdami virtualius žaidimus Interaktyvioje jaunimo erdvėje.

Rima NORVILIENĖ,

Šilalės viešosios bibliotekos Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus vedėja

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Penktadienis, 13 Gruodžio 2019 08:46