Blynų šventė

Ech, tos Užgavėnės! Kiek reikalų ir rūpesčių dėl jų! Viskas gerai, kai žiema jau pabodusi ir ją norisi išvaryti kuo greičiau...  Bet šiemet viskas kitaip! „Na, ir kas gi čia tokio? Suorganizuosim Blynų šventę!– sako Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos tėvų komiteto atstovai.

Nuo to viskas ir prasidėjo! Užsidegę noru veikti, mokinių tėveliai darė viską, kad gimnazijos bendruomenė pajustų Užgavėnių siautulį ir šurmulį. Tarėsi, ruošėsi ir visas savo jėgas skyrė šventei. Iš vakaro mamos įrengė fotosieną, aptarė žaidimus. Galvosūkis buvo nemažas: kas krosnis kūrens, kas keptuvių turės, kokios tešlos ir kiek reikės užmaišyti, kas arbatą virs, kas žaidimus ves. O, jei oras lauke būti neleis?.. Viskas buvo apgalvota!

Ir tikrai – įdienojus Užgavėnės pasipuošė baltu žiemos rūbu. Tad visi, sniego išsiilgę, nė nemanė persikelti į gimnazijos patalpas blynų valgyti. Kepėjos prie keturių krosnių sukosi spėriai, kad suteiktų galimybę visiems paragauti įvairiausių blynų bei vaflių. Kam su uogiene, kam su grietine, o kam ir be nieko lauke, ant ugnies, keptos Užgavėnių vaišės buvo labai skanios.

Užgavėnių proga ir gimnazijos valgyklos darbuotojos visus nustebino ypač gausiu blynų asortimentu. Ypatingo skonio blynai valgykloje iš pilnutėlių indų tirpte tirpo.

Netrūko ir tų, kurie save norėjo išbandyti, žaisdami Užgavėnių žaidimus. Ypač aktyvūs buvo pradinių klasių mokiniai. Stipriausi, greičiausi, taikliausi buvo apdovanoti medaliais.             

Ir nieko tokio, kad šiemet Užgavėnės kitokios. Kartais „kitaip“ dar geriau. Už šią kitokių Užgavėnių idėją nuoširdžiai dėkojame patiems šauniausiems gimnazijos tėvų komiteto nariams bei visiems tėvams, kurie šią idėją padėjo įgyvendinti, o gimnazijos administracijai už palaikymą.

Irena TVERIJONIENĖ 

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Penktadienis, 28 vasario 2020 08:52