Logo
Spausdinti šį puslapį

Šilališkio triumfas smiginio varžybose

E. Pigulevičius, E. Grikšas (viduryje) ir S. Kvajauskas E. Pigulevičius, E. Grikšas (viduryje) ir S. Kvajauskas

Praėjusį savaitgalį Kaune vyko „Lietuvos DARTS spor­to federacijos taurės 2020” varžybos. Asmeninėje rung­tyje nugalėtoju tapo šilališkis Edgaras Grikšas, tarp mo­terų nepralenkiama buvo Milda Zdanauskaitė iš Kauno. 

Iš viso prie smiginio taikinių varžėsi 79 vyrai ir 23 moterys. Kovota trijose rungtyse.

E. Grikšas iki šiol yra dalyvavęs ketveriose Lietuvos smiginio reitingo varžybose. 

„Finale jaučiausi daug stip­riau“, – sakė Edgaras, pripažinęs, jog vis tik su jauduliu teko pakovoti.

Anot jo, rinkti taškus sekėsi gerai, tačiau jaudulys neleido pataikyti į reikiamą dvigubą sektorių, o tai būtų garantavę po laimėtą tašką. 

Atsilikdamas rezultatu 2:0, šilališkis sugebėjo susikaupti ir pakreipti žaidimą sau palankia linkme.

„Mėčiau ramiai ir užtikrintai. Supratau, kad kitos galimybės laimėti gali ir nebūti“, – po finalo kalbėjo Edgaras, turėjęs įveikti daug stiprių priešininkų. 

Lietuvos smiginio reitingo asmeninės rungties finale žaidė ir vilnietis Edgaras Pi­gu­levičius. Jis pusfinalyje įtemp­toje kovoje rezultatu 4:3 nuga­lėjo kretingiškį Sigitą Kva­jaus­­ką. E. Grikšas pusfinalyje ap­lenkė daugkartinį Lietuvos ir tarptautinių varžybų nugalėto­ją mažeikiškį Arūną Čiplį (4:3). 

Moterų asmeninės rungties finale M. Zdanauskaitė su­­si­ti­ko su Asta Jukniene iš Elekt­rėnų. Trečiąsias vietas iškovo­jo klaipėdietė Ger­da Mal­dei­­kytė ir vilnietė Kor­ne­li­ja Lu­šai­tė.

Porinę rungtį tarp moterų laimėjo Vil­niaus „Legiono“ atstovės K. Lu­­šaitė ir Eglė Galdi­kaitė, fi­na­­le pranokusios „Smi­ginis LT“ atstoves Sandrą Rim­kevi­čiūtę bei Jurgitą Šakienę iš Kau­no. Vilnietės žaidė ir komandinės rungties finale, tačiau turėjo pripažinti Kauno „Tra­jek­­torijos“ narių M. Zda­naus­kai­tės ir Ramintos Kve­da­rai­tės pra­našumą. 

„Legiono“ atstovai Jonas Jo­naitis ir Andrius Pikiotas buvo stipriausi porinėje rungtyje tarp vyrų, lemiamame žaidi­me laimėję prieš Mindaugą Ba­rauską iš Prienų ir kaunietį Mantą Petkevičių, o kartu su E. Pigulevičiumi bei Vygintu Kisevičiumi užtikrintai žengė į komandinės rungties finalą. Jame susirungė su kretingiškiais „Topo“ žaidėjais S. Kva­jausku, Pauliumi Mika­lo­čiumi, Artūru Galdiku bei Min­daugu Viskontu. Taiklesni buvo pastarieji, bet tai vilniečiams nesutrukdė laimėti bend­ra­ko­man­dinėje įskaitoje, kurią sudaro komandos vyrų ir moterų trijose rungtyse pelnyti taškai.

Justė JURKŠAITĖ

Klubo „Smiginis LT“ nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos