Šilalės miesto bėgimas – 2020

Šilalėje įvyko jau ketvirtosios Šilalės miesto bėgimo varžybos. Jos darosi vis po­pu­liaresnės tarp Lietuvos bėgimo entuziastų ir tapo Lietuvos bėgimo taurės bei Lie­tu­vos bėgimo mėgėjų asociacijos taurės etapu. 

Šilalės miesto stadione susirinko daugiau nei 700 dalyvių. Jie galėjo rinktis iš trijų distancijų: „Biovela“ 10 km bėgimas, „Norfa“ 2,8 km šeimų ir jaunimo bėgimas bei „Picerija Bamba“ vaikų 400 m bėgimas.

„Biovela“ 10 km distancijo­je startavo 269 sportininkai, o startą  istorinio pabūk­lo šūviu davė brigados genero­lo Mo­tiejaus Pečiulionio artilerijos bataliono kariai. Po įtemptos kovos šiame bėgime triumfavo Aurimas Rimkus („Stadija“), fi­nišavęs per 33 min. 27,3 sek. Šis bėgikas Šila­lėje startavo trečius metus iš eilės ir pirmą kartą tapo nugalėtoju. Prieš dvejus metus jis buvo ketvirtas, pernai – antras.

Tarp moterų greičiausia ant­­rus metus iš eilės buvo Li­na Ki­riliuk (Šiaulių universitetas) – 38 min. 20,7 sek. Sportininkė liko sužavėta šiuo bėgimu ir gyrė išskirtinį organizuotumą, prilygstantį didiesiems šalies bėgimo renginiams.

„Norfa“ 2,8 km šeimų ir jaunimo bėgimui startą davė Ši­lalės garbės pilietis dviratininkas Ramūnas Navar­daus­kas. Šioje distancijoje į Šila­lės miesto gatves išbėgo 173 bėgikai, tarp kurių geriausią rezultatą parodė Nedas Kas­paras iš Kelmės – 9 min. 18,9 sek. ir Gintė Bailey – 10 min. 37,2 sek.

„Picerija Bamba“ vaikų 400 m bėgime, kaip visada, gausiai dalyvavo tiek jaunieji šilališkiai, tiek vaikai iš kitų Lietuvos vietovių. 280 bėgikų startavo lydimi animacinių personažų, o po bėgimo linksminosi ant batutų.

Alinantis karštis nesutrukdė Šilalės miesto bėgimo dalyviams siekti aukštų rezultatų. Visų, įveikusių trasą, laukė išskirtinio dizaino medaliai ir momentinės nuotrau­kos.

Dėkojame visiems dalyviams, renginio rėmėjams bei partneriams. Džiaugiamės dideliu Šila­lės rajono verslininkų ir bend­­­ruome­nės pa­skatinimu bei palaikymu, or­­ganizuojant tokias varžy­bas. Šis renginys tampa tradicija ir į mūsų miestą pritraukia vis daugiau sportininkų iš visos Lietuvos.

Modestas GUDAUSKAS,

varžybų organizatorius

AUTORIAUS nuotr.