Logo
Spausdinti šį puslapį

Nuotolinės savanorystės galimybės jaunimui

Pasikeitus situacijai ir karantinui stipriai apribojus visuomeninį gyvenimą, išryškėjo auganti vienišumo problema. Nutolimas nuo bendruomenės ir aplink sklandanti informacija kelia įtampą ir spraudžia žmogų į nerimo spąstus. Jaunieji maltiečiai -  Maltos ordino pagalbos tarnybos bendruomenė, jungianti savanoriaujantį jaunimą, nusprendė ieškoti galimybių, kaip spręsti šią problemą. Nors savanoriška veikla iki šiol buvo paremta fiziniu kontaktu, šiandieninės sąlygos paskatino apgalvoti ir nuotolinės savanorystės alternatyvas.

Bendradarbiaudami su Britų taryba, jaunieji maltiečiai pradeda įgyvendinti projektą „Sujungiat kartas“ (angl. Bridging Generations). Projektas nukreiptas į  konsultacijas telefonu, kurios ne tik suteiktų nuolatinę emocinę paramą, bet ir šviestų vyresnio amžiaus asmenis šių dienų aktualiomis temomis, esant poreikiui, padėtų susitvarkyti informacinių technologijų klausimais.

Būsimiems savanoriams kartu su ekspertais suteiksime paruošiamuosius 24 valandų trukmės nuotolinius mokymus apie informacinio ir medijų raštingumo konsultavimą bei emocinės pagalbos teikimą.  Projekto metu savanoriai turės galimybę reflektuoti savo patirtis reguliariose supervizijose, įsivertinti įgytas žinias bei įgūdžius atvirų ženkliukų sistemoje. Pasibaigus projektui dalyviams bus išduoti pažymėjimai, kuriuose atsispindės ne tik išklausytų mokymų žinios, bet ir praktiniai gebėjimai.

Artėjant šventėms, kaip niekada svarbu vieniems kitus palaikyti ir, nors sąlygos nėra palankios fiziniams kontaktams, pasistengti būti arčiau vieni kitų, pasitelkiant telefoninio ryšio pagalbą.

Jaunuoli, nori prisidėti prie kilnaus ir reikšmingo tikslo? Išbandyti nuotolinę savanorystę, gilinti žinias medijų, informacinio raštingumo bei emocinės paramos tema bei įgyti vertingos praktikos konsultuojant vyresnio amžiaus asmenis? Tai galimybė Tau!

Jeigu Tau 16–29 metai ir kalbi lietuvių, rusų ar lenkų kalbomis, rašyk mums laišką el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Rūta BAUBLYTĖ

Jaunųjų maltiečių centrinio biuro komunikacijos koordinatorė

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos