Dviračių žygis „Akmenos ir Jūros krantais 2021“

Tradiciškai kasmet, pirmą rugpjūčio šeštadienį, Pagramančio regioniniame parke vyksta dviračių žygis. Šiemet jam buvo parengtos dvi trasos – 37 ir 70 km. Trumpesnį maršrutą rinkosi mėgstantys ramų pasivažinėjimą su dažnesniais sustojimais prie lankomų objektų, ilgesnis buvo skirtas mėgstantiems didesnį tempą.

Nors tądien orų prognozės nieko gero nežadėjo, tačiau susirinko 30 gerai nusiteikusių dviratininkų. Prieš startą buvo aptarti maršrutai ir bendra žygio tvarka. Pajudėjome visi kartu vienoje grupėje, o po kelių kilometrų maršrutai išsiskyrė. Žygio metu purškė smulkus lietus, miško keliai kai kur bemat pažliugo, todėl minti buvo sunkoka.

Apie 12 val. pasiekėme „Lakštingalų slėnį“, kur pietavome bei trumpai pailsėjome. Prieš akis laukė dar ilga žygio atkarpa. Nepaisant oro sąlygų ir kelių būklės, trumpojo maršruto dalyviai įveikė net 50 km.

Apie 16 val. pirmieji dviratininkai grįžo prie Lankytojų centro, kur jų jau laukė karšta arbata ir dalijimasis įspūdžiais. Visiems žygeiviams įteikti atminimo diplomai.

Tomas KALAŠINSKAS

Pagramančio regioninio parko ekologas

AUTORIAUS nuotr.

Atnaujinta Pirmadienis, 09 rugpjūčio 2021 15:08