Logo
Spausdinti šį puslapį

Įspūdinga šilališkių pergalė

Mūsų krašto automobilių ir motociklų sporto entu­zi­astai su pavydu žiūri į kitus rajonus, kur tokios var­žy­bos rengiamos gana dažnai. Pas mus jos nevyks­ta, motyvuojant, kad Šilalės rajone nėra daug šio sporto dalyvių, sirgalių, kad tokia sporto rūšis taptų populiari. Tačiau vis dažniau girdime, jog tai vienose, tai kitose automobilių ar motociklų sporto varžybose laurus pelno būtent šilališkiai. Tad gal sporto entuziastams bei už šią sritį atsakingiems valdininkams verta pagalvoti apie automobilių bei motociklų sporto bazės kūrimą Šilalės rajone?

Spalio 10-ąją Uoginių auto­mobilių kroso trasoje (Ku­piš­kio r.) vyko 2021 m. automobilių sporto uždarymo šventė. Surengtas ir paskutinis šiais metais bekelės sezono etapas. Pastarajame įspūdingus rezul­tatus demonstra­vo net du Šilalei atstovavę spor­­ti­nin­kų ekipažai: 102-uoju star­­tiniu numeriu paženklinto „Suzuki Jimny“ komanda Riman­tas Rupš­laukis ir Ar­tū­ras Jakas bei „Mitsubishi Pajero“ (108) eki­pažas Man­tas Beržinis ir Saulius Det­kauskas. Pastarasis iš­ko­vo­jo trečiąją vietą, o R. Rupš­laukis ir A. Jakas lipo ant aukščiausio nugalėtojų pa­kylos laip­telio. Abu šilališkių ekipažai varžėsi TR1 klasėje.

Iš viso automobilių sporto entuziastai rungėsi net keturių disciplinų lenktynėse: bekelės, au­to­kroso, „Baja“ ir ke­tur­račių. Tarp pas­tarųjų sportininkų burzgė ir šilališ­kių Val­do Viliušio bei Ar­nol­do Bernoto mo­tociklai.

Įspūdingą renginį Uoginių tra­soje kasmet organizuoja Kupiškio auto-moto sporto ir visureigių klubai „35 coliai“. Šių­metis susidomėjimas nustebino ir pa­čius organizatorius – iš viso Uo­ginių komp­lekse jėgas išbandyti panoro net 134 dalyviai. Deja, finišą pasiekė ne visi, o kai kam teko atsidurti ir ligoninėje. Organizatoriai dalyviams paruošė gana sudėtingą trijų kilometrų ilgio bekelės žiedo trasą, kurioje lenktynininkai rado visko: nuo žvyro ar molio dangos keliukų iki durpingo ir klampaus grunto bei vandens balų. Bekelės, kur ir važiavo šilališkiai, dalyvių rezultatą lėmė per nustatytą laiką įveiktų ratų skaičius. TR1 klasėje nugalėtojais tapę Šilalės atstovai R. Rupšlaukis ir A. Ja­kas įveikė 10 ratų. Jie nuo ant­rosios vietos laimėtojų atsiplėšė visai nedaug – finišavo mažiau nei minute grei­čiau. O ant trečio nugalėtojų pakylos laiptelio kopę M. Beržinis ir S. Detkauskas įveikė 8 ratus. TR2 ir TR3 įskaitose nugalėtojais tapo įveikusieji po 8 ratus, o standartinių visureigių kategorijoje pirmos vietos laimėtojams pakako vos 7 ratų.

Ant nugalėtojų pje­destalo lipo ir du Šilalės kraštui at­sto­vavę keturračių vairuotojai. Šios klasės sportininkai varžėsi analogišku principu, kaip ir visureigių ekipažai – reikėjo įveikti kuo daugiau trasos ratų per nustatytą laiką. Ketur­ratininkai bu­vo suskirstyti į dvi klases, tad abu šilališkiai atsidūrė skirtingose grupėse. A. Bernotas vairuoja motociklą, kurio variklis yra iki 750 kub. cm galios, V. Viliušio – galingesnis nei 750 kub. cm. Savo klasėje A. Bernotas buvo trečias, o V. Vi­liušis – antras.

Nugalėtojams taures įteikė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egi­di­jus Janavičius, o papildomus prizus – padangas bei ku­po­nus joms įsigyti – įsteigė „Mel­ga“ bei P. Jonuškos įmonė.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Varžybų dalyvių ir organizatorių archyvo nuotr.

 

 

 

Atnaujinta Antradienis, 19 spalio 2021 09:25
2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos