Šilališkis laimėjo keturis čempionatus

Mūsų kraštietis sportininkas Nerimantas Jucius nustebino visos šalies motosporto gerbėjus: sportininkas su­gebėjo laimėti keturiuose čempionatuose ir yra vienintelis Lietuvos istorijoje per vieną sezoną išplėšęs pergalę Enduro ir motokroso klasėse.

Šiemet motosporto se­zono metu vyko keturi čempionatai, kuriuose dalyvauti apsisprendė ir Nerimantas: Lietuvos motokroso, Lietuvos Enduro, Lietuvos Cross country bei Europos Cross count­ry. Nors šiuose čempionatuose varžomasi skirtingais motociklais, N. Jucius nusprendė išbandyti savo jėgas.

„Sezono pradžia buvo labai sunki, tik šiemet pradėjau važiuoti Enduro klasės motocik­lu. Teko ne tik nemažai fiziškai treniruotis, bet ir paruošti abu motociklus. Galiu sakyti, jog visi sezono savaitgaliai praleisti varžybose. Kai kurios iš jų dubliavosi, tad Latvijos čempionato etapą teko praleisti – gal ir ten būčiau buvęs pirmas“, – entuziazmo neslėpė „Šilalės artojo“ pašnekovas.

Paklaustas, kuris čempiona­tas pasirodė sudėtingesnis, Ne­rimantas tvirtino, kad visi ne­buvo lengvi. Netrūko rimtų kon­kurentų, teko dorotis ir su gam­tos išdaigomis.

„Tik Enduro klasėje man viskas buvo nauja. Bet turėjau didelį norą, rinkau informaciją įvairiausiais būdais, dalyvavau, bandžiau ir pavyko laimėti. Enduro ir motokroso klasės yra visiškai skirtingos, lenktyniauti tenka skirtingais motociklais. Enduro klasėje važiuojama ilgesnėmis distancijomis, vienas važiavimas trunka apie dvi valandas. O krosiniu motociklu važiuojama apie 20 minučių. Dar ir trasos labai skiriasi“, – pasakojo šilališkis.

Sportininkas išskiria pasku­tinį vykusį Europos Cross count­ry čempionatą, kurio paskutinis etapas pateikė labai rimtą išbandymą – trasoje motociklininko laukė slidžios įkalnės.

Dabar sezonas jau baigėsi, bet treniruojuosi toliau, dirbu su kelio knygomis – noriu dalyvauti ralio tipo varžybose. Tai tikslingas ėjimas Dakaro ralio link. Reikia išmokti naudotis visiškai specifine navigacija“, – tvirtino Nerimantas, pridurdamas, jog rėmėjų pagalba šiame kelyje bus labai reikalinga.

Sportininkas pasidžiaugė, kad visus važiavimus abu motocik­lai puikiai atlaikė. Šiuo metu jie ardomi garaže – laukia kapitaliniai remontai. Nors čempio­natuose sekėsi puikiai, Nerimantas suplanavo senąjį krosinį motociklą parduoti – „Šilalės artojui“ jis atskleidė, jog profesionaliai važiuojant jau reikalinga nauja transporto priemonė.

„Noriu labai padėkoti savo rė­mėjams, nes be jų per vieną sezoną nebūčiau tiek pasiekęs“, – sakė Nerimantas, džiaugdamasis, kad ir šilališkiai negaili palaikymo varžybų metu.

Morta MIKUTYTĖ

Lietuvos motociklų sporto federacijos nuotr.

 

Atnaujinta Penktadienis, 22 spalio 2021 13:04