Logo
Spausdinti šį puslapį

Projektas mus jungia ir vienija

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoje vyko jau ketvirtasis „Erasmus+“ projekto ECHOSET (Encompas­sing cultural heritage of small European towns) partnerių susitikimas. Į jį atvyko mokytojai bei mokiniai iš Len­kijos, Vokietijos, Kroatijos, Šiaurės Makedonijos ir Ispanijos. Projekto veiklos buvo suplanuotos taip, kad visi dalyviai kuo išsamiau susipažintų su Lietuvos ir mūsų miestelio kultūriniu paveldu. 

Svečius priėmė ir sveikinimo žodį tarė gimnazijos direktorius Juozas Žy­mančius. Po prisistatymų bei pažinties su gimnazija supažindinome svečius su miesteliu, jo apylinkėmis, atskleidėme tremties istoriją. Gimnazijos dainininkai ir šokėjai pademonstravo, kaip puikiai žino savo šalies folklorą. Kad mokiniai greičiau susipažintų, suorganizuota popietė su žaidimais ir šokiais pagal „Sniego gniūžtės“ programą, kurią parengti padėjo socialinė pedagogė Jurgita Rumšienė. Įsimintinų įspūdžių svečiams paliko apsilankymas brigados generolo Motiejaus Pečiulionio ar­tilerijos batalione. Su jo veikla, gink­lais, karine įranga, ekipuote supažindino bataliono vadas plk. ltn. Tomas Nau­dužas.

Visą savaitę vyko intensyvi projek­tinė veikla. Didžiausio susidomėjimo ir aktyvumo sulaukė tradicinė gimnazijos liaudies šokių vakaronė, kurios metu visų šalių atstovai pademonstravo savo liaudies šokį, o paskui mokė šokti kitus. Visi vaišinosi tradiciniais lietuviškais patiekalais. Renginį vedė dešimtokai Skaiva ir Kristupas, kuriems padėjo anglų kalbos mokytoja Irena Linkytė. Muzikos mokytoja Rasa Ramanauskienė išmokė dainuoti smagią dainą „Užėjau karčiamėlėn“, kuri sukėlė daug juoko bei emocijų, nes reikėjo greitai ir tiksliai atlikti judesius. Dar viena veikla, į kurią buvo įtraukti visi mokiniai – kūčiukų kepimas: padedami dailės ir technologijų mokytojos Dianos Rupšienės, projekto dalyviai darė kūčiukus ir juos kepė. Iškeptus sudėjo į maiše­lius – lauktuvėms. 

Be įvairių veiklų, projekto partneriai aplankė keletą gražiausių Lietuvos vietų. Didelį įspūdį visiems paliko Kur­šių nerija, Baltijos jūra, Ventės ragas, Aukštumalos pažintinis takas. Žinoma, ir ekskursija į Vilnių, kur gidas papa­sa­­kojo apie miesto įkūrimą, supažin­dino su žymiausiu kultūriniu bei ar­chi­tektūriniu paveldu.

Projektas finansuojamas iš Europos komisijos „Erasmus+“ programos lėšų.

Rita ŠTĖRIENĖ

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja

AUTORĖS nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos