Nuostabios akimirkos Italijoje

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazija kartu su Italijos, Portugalijos ir Lenkijos mokyklomis dalyvauja ,,Erasmus+‘‘ projekte ,,Pas­sport to the fu­ture‘‘. Gimnazistai Agnė Aurilaitė, Augustė Januškaitė, Beata Kren­ciū­tė, Eitvydas Budreckas, Evelina Gečaitė, Julija Zobėlaitė, Rokas Auryla, Viltė Ky­bar­taitė, lydimi projekto koordinatorės Giedrės Juškienės ir mo­ky­tojos Auš­ros Danisevičienės, vyko į susitikimą Italijoje.

Vizitas prasidėjo apsilankymu Palaz­zolo Acreide mieste­lio mokykloje, kur mokiniai mo­kosi tam tikros profesijos, o kartu įgyja ir vidurinį išsilavinimą. Visų šalių atstovai pristatė pranešimus apie matema­tiką kasdienybėje, statistikoje ir mene. Taip pat mokėmės rašyti CV, diskutavome apie verslo kūrimą.

Kitą dieną aplankėme žymųjį Etnos ugnikalnį, kuris buvo išsiveržęs 2021 m. Visą dieną grožėjomės kalno vaizdais, o vakare vykome į Taorminos miestelį, kuriame ir pavakarieniavome.

Nuotraukų konkurse „Maths in the lens of a camera“ puikiai pasirodė V. Ky­bartaitė, užėmusi pirmąją vietą. Po to tęsėsi pristatymai matematikos ir istorijos tematika, susipažinome su kitų šalių tradiciniais patiekalais. Pa­sibaigus veik­loms, aplankėme Palazzolo miestelio graikų teatrą ir archeologijos muziejų. Agrigento mieste apžiūrėjome išskirtinės architektūros graikų kolonas, UNESCO pasaulio paveldo objektą Si­ra­kūzų senamiestį.

Baigiantis susitikimui, visiems dalyviams buvo įteikti sertifikatai, surengtos smagios išlydėtuvės.

Julija ZOBĖLAITĖ,

Evelina GEČAITĖ

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos moksleivės

AUTORIŲ nuotr.