Pasipuošėme ryškiaspalvėmis boružėlėmis

Gegužės 6-ąją gausus būrys Šilalės meno mokyklos mokinių ir mokytojų įprasmino Pasaulinę vaikų piešimo dieną renginiu „Boružėle, lėk lėk...“

Vaikai spalvino mokyklos skulptūros studijoje sukurtas ir iš molio pagamintas boružėlių figūrėles, iš viso – net 143. Jos laikinai „apsigyveno“ ant prie Meno mokyklos augančio klevo kamieno. Tokia mintis kilo Šilalės meno mokyklos dailės mokytojui Andriui Zaikauskui. 

Ryškiaspalvės, iš raudonojo skulp­tūrinio molio nulipdytos, vieliniais ūsais pasipuošusios boružėlės tapo ryškiu, praeivių akį traukiančiu akcentu, harmoningai įsiliejančiu į vis labiau įsibėgė­jančio pavasario foną ir džiugins miestelėnus bei miesto svečius bent jau iki mokslo metų pabai­gos – birželio 15-osios. Vaikai su entuziazmu lipdė ir spalvino sa­vo ir draugų sukurtus vabalėlius, vertino jau baigtus darbelius. Į kūrybinį procesą noriai įsitraukė ir Šilalės meno mokyklos dailės skyriuje besimokantys vaikai iš Ukrainos. Jiems susitvarkyti su spalvų deriniais padėjo dailės mokytojos Ilona Venckienė, Sonata Dargienė, Laimutė Rupšytė. 

Renginį papuošė Šilalės meno mokyklos fortepijono klasės mokiniai (vad. Daiva Bartušienė, Gin­taras Bartušis) bei pučiamųjų inst­rumentų mokytojai Tadas Zaka­rauskas, Mikas Karosas, kurie atliko muzikines kompozicijas. 

Šilalės meno mokykla

Algimanto AMBROZOS nuotr.