Logo
Spausdinti šį puslapį

„Pegaso“ komanda džiaugiasi sėkmingu sezonu

Balandžio 15 d. Mažų miestelių krepšinio lygoje (MMKL) Šilalės ko­man­da „Pegasas“ iškovojo bronzą ir tapo viena iš stipriausių šio sezono komandų. Kovos vyko Joniškyje, kur finalinio ketverto varžybose susitiko Kavarsko, Joniškio, Šilalės ir Trakiškio (Pa­nevėžio r.) ekipos. 

Praėjusiais metais B diviziono trečiosios vietos medalius pelniusi Šilalės „Pegaso“ komanda šį sezoną pakartojo tokį pat pasiekimą, bet jau aukštesnia­me divizione. Šįkart Šilalės „Pe­ga­sas“ rung­ty­nėse dėl trečiosios vietos varžėsi su Tra­kiškio „Ro­meo­GYM“ komanda. Nors pirmą kėlinį šilališkiai pralaimėjo, tačiau vėliau susikaupė ir varžovus įveikė rezultatu 95:77 bei pasipuošė bronzos medaliais. Be to, dalis Šilalės komandos krepšininkų tapo šių varžybų lyderiais. Vienas iš jų – Laurynas Stonkus, „Pe­gasui“ pel­nęs 27 taškus ir tapęs naudingiausiu bei daugiausiai taškų bei rezultatyviausių perdavimų surinkusiu žaidėju. Sužibėjo ir meistriškumą demonstravę bei užtikrintai ko­voję Mindaugas Norvaišas bei Lukas Petkevičius, padėję „Pe­gasui“ pasiekti pergalę.

Mažų miestelių krepšinio lygoje „Pe­gasas“ dalyvauja dar tik ant­rą kartą, bet jau ne sykį varžovus stebino savo gebėjimais ir užsidegimu. Pa­sak komandos trenerio Man­to Na­vardausko, komanda šio­se varžybose įgijo dar daugiau patirties ir tapo dar stipresnė. 

„Labai džiaugiuosi savo krepšinin­kais, su kuriais patyrėme nuostabią krepšinio kelionę. Šį sezoną daugelis pradėjome tik kaip pažįstami, o baigėme kaip tikra komanda ir didelė šeima. Sudėtinga net kalbėti, kai supranti, kiek džiaugsmo suteikė komandos nariai. Kiekvienu iš jų labai didžiuojuosi“, – sakė M. Na­vardauskas. 

Tačiau treneris apgailestavo, kad jei ne sezono pabaigoje daugelio krepšininkų patirtos traumos, „Pegasas“ būtų dar labiau „šėlęs“ lygos var­žybose. Vis dėlto, anot M. Na­­vardausko, ambicijos niekur nedingo, kitais me­tais jie steng­sis pasiekti dar aukštesnių rezultatų.

„Labai džiaugiuosi, jog viso sezono metu mus ypatingai pa­­laikė sirgaliai, o tai yra geriausia motyvacija kovoti. Atei­nantį sezoną stengsimės dar labiau kviesti ir burti Šilalės krepšinio mylėtojus į sporto sales. Nea­bejoju, kad tai – vienas iš sėk­mės garantų, kuris mums ypač reikalingas, siekiant ambicingų klubo tikslų ateinantį sezoną“, – teigė M. Na­­var­daus­kas.

Šiuo metu „Pegaso“ komandos laukia poilsis, krep­šinio sezonas baigėsi. 

Vesta VITKUTĖ

Valdo KNYZELIO nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos