Logo
Spausdinti šį puslapį

Sezonas atidarytas miuziklu

Kultūros centras gyventojus pakvietė naujam startui – kultūrinis sezonas pradėtas muzikine inscenizacija „Eliza“.

„Tokio lygio miuziklą verta rodyti ne tik šioje salėje – jį derėtų pademonstruoti platesnei auditorijai“, – po premjeros sveikindamas spektak­lio dalyvius, sakė savivaldybės administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius.

Šia mintimi pasinaudoję Pa­gėgių savivaldybės atstovai pakvietė šilališkius apsilankyti Pagėgiuose.  

„Labai didžiuojuosi kultūros darbuotojais, kolektyvais, jų vadovais, kurie prisidėjo prie šio spektaklio. Mačiau visą kūrybinį procesą ir drąsiai sa­kau: rezultatas yra nuostabus. Tai – vienas geriausių, o gal ir pats geriausias kultūros sezono atidarymo renginys“, – džiaugėsi Kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė.

Muzikinės inscenizacijos pagal G. B. Shaw „Pigmalionas“ režisierius Antanas Kazlaus­kas atskleidė, kad muzikinis spektaklis – pirmas jo, kaip režisieriaus, kūrinys. Tačiau jis nelinkęs visų laurų prisiskirti tik sau.

„Atėjo laikas, atsirado tinkami žmonės (Soneta Būd­vy­tienė, Alvydas Juodviršis, Žil­vinas Jankus ir kt.), kurie idea­liai tiko savo vaidmenims, ir štai – rezultatas. Dviejų veiksmų pjesė buvo sutrumpinta, pritaikyta mūsų publikai. To­dėl savo kūrinį ir vadiname inscenizacija. Be to, Šilalės kultūros centro galimybės yra ribotos. Tad galima tik džiaugtis, kad S. Būdvytienė, A. Juodviršis, Ž. Jankus sutiko atlikti vaidmenis. Prieš kelis metus šių žmonių nebuvo, tad ir tokio miuziklo mintis būtų žlugusi. Arijos, nors yra populiarios ir skamba paprastai, muzikine ir atlikimo prasme yra gana sudėtingos. Tačiau miuziklą stebėję svečiai iš Klai­pėdos net suabejojo, ar pagrindinio vaidmens atlikėja Soneta nėra profesionalė“, – neįtikėtina premjeros sėk­me džiaugėsi A. Kazlauskas.

Ir prisipažino nerimavęs, kaip Šilalės publika priims kla­sikinės muzikos žanrą. 

Pasak I. Kėblienės, antrasis „Elizos“ parodymas Šilalės kul­tūros centre planuojamas lapkričio 7 d., 19 val. Taip pat gali būti, jog miuziklas bus rodomas ir Naujųjų metų išvakarėse. 

Tokie kultūrinių renginių sezono atidarymai Šilalėje vyksta nuo 2002-ųjų. Šią idėją pasiūlė tuomet Kultūros centre dirbusi Astutė Noreikienė. 

Šiųmečiame kultūros sezone žiūrovams žadama daug renginių. Jau repetuojamas šokio spektaklis apie knyg­nešius, lap­kričio pabaigoje Šilalėje vyks dar neregėtas renginys – respublikinis chorų maratonas, stiprina­mas etnokultūros puoselėjimas (į jaunimo stovyklą bus pakviestos užsienio lietuvių bendruomenės), bend­ruo­me­­niškumas (Bend­ruo­me­nių par­ke žadamas šeimai skirtas renginys) ir t.t. 

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Nuotraukos MB „Septintas kadras“

 

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos