Padėkos akcijoje dalyvavus ir šilališkiai

Ansamblis „Padkava“ Ansamblis „Padkava“

Birželio 1-ąją, 17 val., visa Lietuva jungiasi į vienijantį koncertą „Ačiū, Lietuva“. Jo metu tiek dideliuose miestuose, tiek mažose gyvenvietėse muzikantai gros ir dainuos vienu metu, taip išreikšdami padėką medikams, pareigūnams, savanoriams, pardavėjams, dirbusiems karantino metu, bei visiems Lietuvos žmonėms už sėk­mingai įveiktą pirmąją COVID-19 bangą. 

Vyriausybė nusprendė karantiną dar pratęsti, tačiau pir­mąją vasaros dieną surengti visuotinį koncertą „Ačiū, Lie­tuva“. 

„Lietuva su muzika iškovojo laisvę prieš 30 metų. Dabar šia simboline akcija norime padėkoti visiems, padėjusiems apsirūpinti apsaugos priemonė­mis ir teikusiems būtiniausias paslaugas. Teskamba „Ačiū, Lie­tuva“ ir tiems, kurie drausmingai laikėsi karantino ir pa­dėjo sėk­mingai įveikti pir­mąją viruso bangą“, – sako Vi­suomenės informavimo grupės vadovas Giedrius Surp­­lys.

Prie iniciatyvos pakviesti jungtis visi meno kolektyvai. 

Kultūros centrų ar įstaigų kolektyvai birželio 1 d., laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, maždaug 15 minučių koncertuos viešosiose erd­vėse. Norą neatlygintinai dalyvauti akcijoje iš viso jau yra pareiškę 340 muzikinių kolektyvų iš maždaug 40 savivaldybių. Pasak jos organizatorių, muzikuoti galima bet kur – ant piliakalnių, daugiabučių namų stogų, parkuose, aikštėse, skveruose.

Prie akcijos jungiasi ir šilališkiai. Šilalės kultūros centro direktorės Irminos Kėblienės tvirtinimu, pirmadienį, 17 val., ansambliai „Pad­kava“, „Uk­no­lis“ ir solistė Sa­man­ta Vai­če­kaus­kaitė savo dai­no­mis dėkos vi­siems, ku­rie šiuo sunkiu laikotarpiu dirbo ir tars „Ačiū, Šilale“ nuo Ši­­la­­lės kultūros cent­ro stogo. Klau­­sy­­to­jai 15 min. trukmės kon­cer­to kviečiami pasiklausyti, griežtai laikan­tis visų saugumo reikalavimų.

Akcijos iniciatoriai prašo nufilmuoti koncertus, nes vė­liau ketinama iš visos medžia­gos sukurti vientisą vaizdo klipą.

Beje, akcija „Ačiū, Lietuva“ vyksta ir kitomis formomis: įvairių institucijų, ministerijų bei savivaldybių vadovai raginami siųsti padėkas visiems, padėjusiems krizės me­tu, vie­šose vietose galima kabinti juostas „Ačiū, Lietuva (Vil­niau, Šilale, Taurage ir pan.)“ arba apšviesti pastatus.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 29 gegužės 2020 09:07