Pristatyta Alfonso Bendiko drožinių ir tapybos darbų paroda

Prieš savaitę muziejuje pristatyta kraštiečio tautodailininko Alfonso Bendiko drožinių /tapybos darbų paroda. Anot autoriaus, piešti jis mėgo nuo vaikystės, o drožti pradėjo tik išėjęs į pensiją. Šiuo metu A. Bendikas, gyvena ir kuria Mažeikiuose.

Autorius teigia mėgstantis drožinėti krikščioniškomis, istorinėmis temomis, taip pat drožia kaukes, mažas skulptūrėles (rūpintojėlius, angelėlius), pastarosioms naudoja ąžuolo, liepos medieną. Kai kurie darbai dažyti akriliniais dažais. Paveikslai piešti pieštuku, tapyti ant drobės, naudojant akrilinius, aliejinius dažus, juose vaizduojami peizažai, gamtos fragmentai. Tautodailininkas dalyvauja parodose, yra prizinių vietų laimėtojas, darbai buvo eksponuojami Pasaulio lietuvių dainų šventėje, o 2019 m. savo kūrinius eksponavo LR Seimo rūmuose.

Pristatydamas parodą, A. Bendikas papasakojo apie kūrybinį kelią, įvardijo pasiekimus, pasidalino medienos apdirbimo technika.

„Niekur nesimokiau šio amato, nuo vaikystės patiko piešti. Vienas pirmųjų mano sukurtų darbų buvo „Rūpintojėlis“, kurį įkurdinau tėviškėje – šimtametėje sodyboje Brokštėnų kaime“, – sakė autorius.

Giminės, draugai ir kiti artimieji negailėjo Alfonsui gražių sveikinimo žodžių. Dainų apie Žemaitiją padainavo Šilalės „Bočių“ bendrijos choras „Šilas“ (vad. Zina Vainorienė). 

Paroda veiks iki spalio 30 d.

Edita MERKELIENĖ

Šilalės Vlado Statkevičiaus muziejaus muziejininkė

Juditos PAKALNIŠKYTĖS nuotr.

 

Atnaujinta Ketvirtadienis, 24 rugsėjo 2020 10:49