Logo
Spausdinti šį puslapį

Renginių kupina vasara tęsiasi

Paįvairinti poilsį prie vandens, be­sitęsiant karštai vasarai, vilioja daugybė ma­žes­nių ir didesnių ren­gi­nių, į kuriuos patekti jau ga­lima be apribojimų. Me­no galerijos pildosi naujomis pa­ro­do­mis, o koncertai lauke įgau­­na dar didesnį pagreitį.

Baigėsi didelė šventė kokybiško ki­no gerbėjams – šeštadienis buvo pas­kutinė jau 74-ojo Kanų kino festivalio diena. Per baigiamąją ceremoni­ją Prancūzijoje paskelbti fes­ti­va­lio laureatai, o laimėto­ja tapo prancūzų režisierė Julia Du­courau. Svarbiausias Kanų ki­no festivalio apdovanojimas – „Auksinė palmės šakelė“ – re­žisierei įteikta už šokiruojan­tį filmą „Titanė“. J. Du­cou­rau tapo antra moterimi, per visą festivalio istoriją pelniusia šį prestižinį apdovanojimą. Fil­mas „Titanė“ – apie automobi­lio avariją išgyvenusią moterį ir po įvykio išsivysčiusį keistą santykį su automobiliais. Ren­ginio metu taip pat apdovanoti kiti garsūs režisieriai, išrinkta geriausia aktorė ir aktorius, geriausi scenaristai, geriausio debiutinio bei trumpametražio filmo režisieriai.

Savaitgalį 27-iuose Lietuvos miestuose vykusi tradicinė, 15-oji Gatvės muzikos diena – kone svarbiausia ir laukia­miau­sia kasmetinė muzikos šventė. Jos tema šiemet – „Gimė gar­sas“. Koncertuoti miestų gat­vėse išėjo daugybė profesionalių ir mėgėjų muzikantų, o jų pasiklausyti susirinko daugybė žmonių. Ne išimtis ir Šilalė – šeštadienį miestas atgijo nuo muzikos garsų ir žmonių šurmulio.

Jo netrūko ir kituose rajono miesteliuose: savaitgalį liejosi muzika tradiciniame Bijotų dvaro festivalyje, Vy­to­galoje, Lau­kuvoje...

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Vaikų literatūros premija šiemet įteikta rašyto­jai Ignei Zarambaitei ir dailininkei, vaikų literatūros bei skaitymo populiarintojai už meninės kūrybos sklaidą bei jaunimo skatinimą kur­ti Zofijai Vai­nilaitienei. Įvertinti du I. Za­rambaitės kūriniai – psichologiškai įtaigi knyga „Stebuklingi senelio batai“ ir apysaka pa­aug­liams „Juo­da­vandeniai“.

Lietuvos kultūros pasaulyje – dar viena skaudi netektis. Eidamas 63-iuosius, praėjusią savaitę mirė kompozitorius, mu­zikantas, etnomuzikologas Al­girdas Klova. Universalus kom­pozitorius ir atlikėjas gerai žinomas kaip folk-jazz muzikos stiliaus pradininkas Lietuvoje, taip pat – kaip kantri muzikos puoselėtojas. Šio menininko kūryba išsiskiria melodingumu ir gausiai naudojamais liaudies muzikos elementais...

Kotryna PETRAITYTĖ

 

Atnaujinta Antradienis, 20 liepos 2021 10:33
2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos