Muzika ir vėl subūrė šilališkius

Šeštadienį į Šilalę sugrįžusi Gatvės mu­zikos diena po pertraukos subūrė įvai­rios muzikos mėgėjus.

Šventę triukšmingai atidarė Šilalės kultūros centro šokėjos ir muzikantai, o pramogų išsiilgę šilališkiai užėmė visus šalia Kultūros centro esančius suoliukus. Netoli kvepėjo parduodama kava.

Šilalės kultūros centro direktorės pavaduotojas Antanas Kaz­lauskas sveikino susirinkusiuo­sius ir džiaugėsi, jog pagaliau po karantino ir vėl galime dalyvauti renginiuose.

Šventės kuratorė Šilalėje Regina Mockutė atskleidė, kad Šilalė 2007-aisiais buvo pirmoji, kartu su didžiaisiais Lietuvos miestais pradėjusi organizuoti šį renginį.

,,Labai laukiau šios dienos, nes pernai Gatvės muzikos diena nevyko. Iš mažųjų miestelių Šilalė yra pirmoji, pradėjusi kartu su Vilniumi, Kaunu, Panevėžiu ir Klaipėda organizuoti šį renginį“, –  sakė R. Mockutė.

Ji džiaugėsi, jog šventė vienija ne tik klausytojus, muzikantus, bet ir Šilalės baikerius.

,,Artimai bendraujame su bai­­kerių klubu „Support 81–LT Nomads“, ir šįkart jie per mies­tą motociklais atvežė Gat­vės muzikos dienos vėliavą“, – pasakojo šven­tės kuratorė.

Miestelėnų ir jų svečių muzikan­tai laukė net keliose vietose: pagrindinėje Jono Basanavičiaus gatvė­je būriavosi vy­res­nio amžiaus klausyto­­jai – čia koncertavo Šilalės „Bočių ansamb­­lis. Jo va­dovė Zina Vainorienė neslėpė, kad labai džiaugia­si, galėdama pasiro­dyti su savo ko­lektyvu gausiam bū­riui su­sirinkusiųjų.

,,Esame laimingi, jog vėl ga­lime dainuoti ir groti mūsų mėgstamas dainas“ – šypsojosi ansamblio vadovė.

Pasak jos, visai nesvarbu, kad lauke karšta, pasirodyti Gatvės muzikos dienoje susirinko visas kolektyvas – net 40 jo narių.

,,Muzika mums yra viskas. Ir nesvarbu, karšta ar šalta. Repetuojame ir dainuojame visur, kad tik galėtume susitikti ir muzika dalintis su kitais“, – tikino Z. Vainorienė.

Parkelyje prie ,,Laisvės šauk­­lio“ susirinkę žmonės daina­vo kartu su Šilalės kultūros centro kapela ,,Šilojus“, kurioje gausu ir jaunų muzikantų.

„Gražios liaudies melodijos jiems labai patinka“, – džiaugėsi kapelos narė Vilma Šimkuvienė.

Baigę koncertuoti, kapelos na­riai neskubėjo skirstytis – jauniausi ,,Šilojaus“ muzikantai Ed­vinas ir Domantas Šimkai kūrinius atliko gyvai, todėl susižavėjusiųjų jais nestigo.

Prie savivaldybės koncertavo 15 metų gyvuojanti Kūtymų laisvalaikio salės estradinė grupė ,,Rodeo“. Anot jos vadovo Vaclovo Rudžio, Gatvės muzikos diena – puiki proga priminti apie save.

Vakarop žiūrovai rinkosi prie Šilalės kultūros centro – grupė ,,Tamsi klasika“ atliko originalius klasikinius kūrinius fortepijonu, tačiau, siekiant stipriau išreikšti emocijas, pasitelkė ir papildomų instrumentų – mušamuosius, bosinę gitarą.

Šventės kuratorė R. Mockutė atviravo, kad ši grupė jai labai svarbi.

„Mano sūnėnas mokėsi Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje. Jis ir pasidalino, jog geras jo draugas yra puikus pianistas. Paskatinau jaunuolius sukurti grupę, o dabar jie koncertuoja šilališkiams“, – sakė muzikantė.

Vesta VITKUTĖ

Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos bakalauro studijų studentė

AUTORĖS nuotr.

 

 

Atnaujinta Penktadienis, 23 liepos 2021 09:57