Tarp laureatų – ir mūsų rajono tautodailininkai

Tauragės krašto muziejuje ,,Santaka“ paskelbti Tauragės krašto regioninės parodos „Aukso vainikas 2021“ laureatai. Tai jau 17-oji paroda-konkursas, kurį organizuo­ja Lietuvos Nacionalinis  kultūros centras. Kaip ir kasmet, atrinkti trys geriausi tautodailės meistrai. Jų darbai keliaus į respublikinę parodą, kurioje bus nustatyti bei paskelbti geriausi iš geriausių.

Konkurse dalyvavo 20 tautodailininkų iš Tauragės, Šilalės ir Jurbarko rajonų, buvo eksponuojama apie 200 darbų. Savo kūrinius pristatė ir šilališkiai Alvydas Pocius, Alfonsas Maulius, Alvydas Juodviršis ir Benisė Girkontienė.

Pirmąsias vietas laimėję šilališkiai A. Mau­lius ir A. Pocius dalyvaus respublikinėje parodoje. B. Girkontienei, pristačiusiai megztas riešines ir megztus bei siūtus delmonus, atiteko trečioji vieta. Pasak komisijos narių, visai nedaug iki prizinių vietų trūko ir A. Juodviršio darbams.

Džiaugiamės ir didžiuojamės savo krašto meistrais.

Kasmetės „Aukso vainiko“ parodos išaugo į gražų renginį, kuriame ne tik skatinamas meistrų kūrybingumas, bet ir atkreipiamas visuomenės dėmesys į tikrąsias liaudies meno vertybes bei mūsų etninių tradicijų unikalumą.

Ilona RAUDONIENĖ

Šilalės kultūros centro scenos režisierė (etnografijai)

AUTORĖS ir Vasilij ZLOTNIKOV nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 22 spalio 2021 13:00