Popiežius paragino padėti potvynio nusiaubtam Pakistanui

Per Viešpaties angelo maldą Akvilos mieste popiežius Pranciškus kreipėsi į tarptautinę bendruomenę ir paragino padėti Pakistanui, kur pražūtingi potvyniai nusinešė daugiau kaip 1000 žmonių gyvybių.

Argentinos pontifikas lankydamasis L'Akvilos mieste centrinėje Italijoje, kuris 2009 m. nukentėjo nuo žemės drebėjimo, nusinešusio daugiau kaip 300 žmonių gyvybių, atkreipė dėmesį į sunkią dešimčių tūkstančių žmonių padėtį Pakistane, kurie buvo priversti palikti savo namus dėl šalį nusiaubusio stipraus potvynio. Per Viešpaties angelo maldą jis šią situaciją pavadino „žiauria nelaime“.

„Noriu patikinti Pakistano žmones, nukentėjusius nuo pražūtingo potvynio, kad meldžiuosi už gausias aukas, sužeistuosius ir tuos, kurie buvo priversti palikti savo namus, ir kad tarptautinis solidarumas būtų greitas ir dosnus“, – kalbėjo popiežius.

Jis taip pat meldėsi už Ukrainos žmones ir „už visus, kurie kenčia dėl karo“.

„Tegul taikos Dievas atgaivina tautų vadovų širdyse žmogišką ir krikščionišką gailestingumo ir gailestingumo jausmą“, – teigė pontifikas.

Baigiantis Eucharistijos šventimui, Pranciškus pasveikino žmones, dalyvavusius sekmadienio renginiuose per atstumą – iš namų, ligoninės ar kalėjimo bei padėkojo visiems, įskaitant civilinę valdžią, savanorius, teisėsaugos ir saugumo pajėgas, už šio vizito į Italijos miestą organizavimą.

Nuo birželio Pakistane per potvynius žuvo beveik 1000 žmonių, tūkstančiai buvo priversti palikti namus, o dar milijonai nukentėjo. Potvyniai Pakistane nėra retas reiškinys, tačiau, pasak gyventojų, šiųmetės liūtys buvo stipresnės nei bet kada anksčiau. Vienas vietos pareigūnas juos pavadino „biblinio masto potvyniais“.

 

Greta GAILEVIČIŪTĖ

„Šilalės artojo“ praktikantė, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto žurnalistikos specialybės II kurso studentė