Logo
Spausdinti šį puslapį

„Auksinis Feniksas“ – šilališkio rankose

A. Kazlauską (viduryje) sveikino ir kolegos, ir politikai A. Kazlauską (viduryje) sveikino ir kolegos, ir politikai

Praėjusią savaitę iškilmingoje ceremonijoje Vilniaus rotušėje aštuntą kartą išdalyti prestižiniai kultūros apdovanojimai „Auksiniai feniksai“, taip pagerbiant šiais metais labiausiai kultūrai nusipelniusius asmenis. 

„Auksinio fenikso“ skulptūros įteiktos penkiems laureatams nominacijose „Metų kultūros politikas“, „Metų kultūros centro vadovas“, „Metų kultūros ir meno kūrėjas“, „Metų kultūros rėmėjas“ ir „Metų kultūros partneris“. 

Lietuvos kultūros centrų asociacijos, tradiciškai rengian­čios tokią kultūrai atsidavusių žmonių pagerbimo šventę, prezidentas Romas Matulis sako, kad tokiu būdu siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į kultūros centrų ir partnerių svarbą, aktualizuoti kultūros centrų reikšmingumą bei aktua­lumą tautos ir kultūros kontekste. 

Iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje sveikinimo žodžius Prezidento Gitano Nau­sė­dos vardu tarė jo patarėjas Min­daugas Bundza.

„Kultūros galią ir jėgą, rodos, suprantame visi. Žinome, kad tai rišamoji bendruomenės me­-

džiaga, empatiškų, smalsių ir pilietiškų žmonių saviugdos prielaida. Kartu šie Rusijos ag­resijos ir karo, Ukrainos didvyriškumo bei pasiaukojimo metai dar kartą patvirtino ir tai, jog būtent kultūra yra visa ko pagrindas, mūsų tapatybių, o taip pat ir bendrumo bei pilietinės bendrijos kūrimo ašis“, – kalbėjo M. Bundza.

Pirmą kartą „Auksi­nio Fe­nik­so“ skulptū­ra šiemet atkeliavo į

Šilalę – nominacija „Ge­­riausias metų kultūros ir meno kūrėjas“ už sukurtus ryškius, novatoriškus projektus – muzikinius spektaklius, kūrybingos, inovacijomis praturtintos mėgėjų meno veiklos organizavimą ir pristatymą Tauragės apskrityje bei už jos ribų, didžiulį dėmesį skiriant regio­niniam kultūriniam bendradarbiavimui,  muzikinio teatro raiškos plėt­rai tarp mėgėjų meno kolektyvų visoje Lietuvoje įteikta Ši­la­lės kultūros centro direktoriaus pavaduotojui Antanui Kaz­lauskui.

Kaip po apdovano­ji­mų ceremonijos „Ši­lalės artojui“ sakė Kul­tūros centro direktorė Ir­mina Kėb­lienė, toks Mu­zi­kinio teatro vadovo įvertinimas kartu yra ir didžiulis visos kultūrinės veik­los Šilalėje įvertinimas, kuris skatina dar labiau stengtis kurti, ieškoti naujų idėjų, bendradarbiavimo galimybių ir pan.

Nominacija „Metų kultūros rėmėjas“ įteikta iš Kražių kilusiam verslininkui Vidmantui Fokui, prisidedančiam prie miestelio gaivinimo bei Kra­žių Motiejaus Kazimiero Sar­bie­vi­jaus kultūros centro vykdomų veiklų. Nominacija „Metų kultūros centro partneris“ už partnerystės ryšius su kultūrinėmis organizacijomis, dalijimąsi žiniomis, muzikos lobynais, atlikėjais ir kt. šiemet atiteko Lietuvos nacionalinei filharmonijai. „Geriausiu metų kultūros centro vadovu“ už atsidavimą kultūrai ir džiazui, savo miestui ir bendruomenei, džiazo populiarinimą organizuojant tarptautinius festivalius „Birštonas Jazz“ išrinktas Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis. „Metų kultūros politiku“ už kultūros politikos plėtojimą, kultūros įstaigų infrastruktūros atnaujinimą ir paveldo kultūrinį įveik­linimą tapo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Laureatams įteikti Lietuvos kultūros centrų asociacijos pažymėjimai ir „Auksinio fenikso“ skulptūrėlės. 

Angelė BARTAŠEVIČIENĖ

Augustino ŽUKOVO nuotr.

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos