Logo
Spausdinti šį puslapį

Paskutinį žiemos mėnesį kviečia leisti su muzika

Praėjusią savaitę Tauragėje ga­lė­jome mėgautis išskirtiniu baleto koncertu, kurį pristatė Charkivo na­cionalinio akademinio operos ir ba­leto teatro baleto trupė. Šią savaitę Tauragėje pasisvečiuoti ir vėl ver­tėtų – vasario 11 d., 17 val., kul­tūros centre vyks nemokamas Lie­tu­vos simfoninio pučiamųjų orkest­ro kon­certas „Arijos ir uvertiūros“. „Arijos ir uvertiūros“ – naujausia prog­rama, atskleisianti pučiamųjų orkestro ir balso dermę. 

Šią savaitę įspūdingą jubiliejų ir Lie­tuvos sostinė švenčia kitoniškai – vasario 5–11 d. Vilniuje vyksta šiuolaikinės eksperimentinės ir improviza­cinės muzikos festivalis-dirbtuvės „Con­tem­PLAY“. Akcentuojančio kūrybiškumą renginio ašimi tampa Lietuvos muzikos ir teatro akademija. Festivalis išsiskiria savo formatu: tarptautines kūrybines dirbtuves papildys koncertai, diskusijos, kūrybinių idėjų pristatymai bei atviros improvizacinės sesi­jos. Renginiuose dalyvauja svečiai iš Frei­burgo, Antverpeno, Mastrichto ir Talino.

Lietuvos miestuose bei miesteliuose specialiu ženklu praėjusią savaitę pradėti žymėti 100 žydų paveldo objektų. Jų pirmieji sulaukė pastatai Molėtuose ir Kaišiadoryse. Unifikuotu simboliu Lie­tuvos žydų kultūros paveldo kelio ob­jektų pastatus rengiamasi pažymėti per šiuos metus. Kiekvienas ženklas turės į internetinius šaltinius nukreipiančią nuorodą, kurią nuskenavus mobiliu įrenginiu bus galima rasti daugiau informacijos apie paženklintą objektą ir jo istoriją. Ženklinamos bus sinagogos, žydų kapinės, jiems priklausę ūkinės ir ekonominės paskirties pastatai, taip pat Holo­kausto vietos. Tikimasi, kad šio kelio sukūrimas pasitarnaus tiek vidaus, tiek užsienio turizmui, taip pat edukacijai.

Lietuvos nacionalinis dramos teat­ras paskelbė, kad režisierių Oskarą Kor­šunovą meno vadovo pareigose keičia trys jauni režisieriai: Kamilė Gud­monaitė, Antanas Obcarskas ir Eglė Švedkauskaitė. O. Koršunovas iš vadovo pareigų buvo atleistas gruodį, o ši naujiena visuomenėje sulaukė didelio atgarsio. Dažniausiai meno vadovo pa­reigas užima vienas asmuo, tačiau naujieji vadovai – jaunieji režisieriai – akcentuoja bendradarbiavimą. Nauja ir tai, jog vadovaujančias pozicijas užims dvi moterys.

„Mums svarbu, kad Lietuvos nacio­nalinis dramos teatras taptų stiprios kokybės ženklu, ketiname kviesti ir jau bendraujame su įsimintiniausiais Eu­ropos bei Lietuvos režisieriais ir jaunaisiais menininkais“, – kalbėjo K. Gud­mo­naitė. 

Brekenridže (Kolorado valstija, JAV) vyko 32-asis tarptautinis sniego skulptūrų čempionatas. Jame Lietuvos skulptoriai pelnė net du – bronzos ir svarbiausią, solidžiausią, prestižiškiausią bei labiausiai visų trokštamą ir komandos dar neturėtą – Menininko apdovanojimą. Lietuvai atstovavo patyrusi skulptorių komanda – Mindaugas Jurėnas, Kęstutis Lanauskas, Artūras Burneika bei architektas Tomas Petreikis. Beje, ši komanda garsina Lietuvos vardą jau ne vienerius metus ir reguliariai pelno aukščiausius apdovanojimus sniego skulptūrų čempionatuose. 

Kotryna PETRAITYTĖ

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos